Acum citesti
S-a dat startul înscrierilor la Urban Trail XCC – Bucureşti

Pe 26 martie 2016 eşti invitat/ă la a 2a ediţie a cursei urbane de ciclism off road Urban Trail XCC organizată de Riders Club și susţinută de Freerider.ro. Te poţi înscrie deja de astăzi accesând această pagină. Prima competiţie din calendarul 2016 al Riders Club se va desfăşura pe 26 martie pe terenul viran din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo, Bucureşti, în paralel cu expoziţia Salonul Bicicletei. Taxa de înscriere este de 65 lei până pe data de 14 februarie, 75 lei până pe 6 martie, 85 lei până pe 20 martie şi 95 lei până pe 23 martie.

urban trail xcc bucuresti riders club 04

Să-ţi spunem de ce credem că ar trebui să participi la acest concurs. În primul rând, pentru Bucureşteni, este aproape de casă fiind organizat în curtea centrului Romexpo. Apoi vei putea să împuşti doi iepuri dintr-o dată întrucât concursul este organizat în aceeaşi perioadă cu expoziţia Salonul Bicicletei. Astfel după ce ai terminat cu concursul, speli bicicleta la spălătoria oferită de organizatori, te cosmetizezi şi tu şi fugi repede apoi la expoziţie. Partea şi mai bună este că îţi vei putea lăsa bicicleta în siguranţă, la fel ca anul trecut, în parcarea specială organizată de Adevăraţii Veloprieteni (urmează a fi confirmat).

urban trail xcc bucuresti riders club 02

Un alt motiv pentru care trebuie să participi este traseul de concurs. Nu este unul dificil însă îţi va testa la maximum îndemânarea. Întrucât nu vei fi pândit de provocările unui traseu mtb alpin te vei putea concentra doar pe tehnică. Traseul a fost gândit de campionul naţional la MTB, Răzvan Jugănaru, şi echipa MPG având loc într-un spaţiu închis şi bine delimitat cu bandă de concurs. Concursul constă în mai multe ture ale traseului de 4 kilometri rezultând la final un circuit total de 12 kilometri.

urban trail xcc bucuresti riders club 03

Avantajul unui astfel de concurs este că pe măsură ce parcurgi turele concursului vei învăţa fiecare viraj, fiecare zonă tehnică şi fiecare piatră pe care trebuie să o ocoleşti. Astfel vei putea să-ţi dozezi energia şi să-ţi îmbunătăţeşti timpul de parcurgere cu fiecare trecere a liniei de start/sosire întrucât, pe măsură ce înveţi „capcanele”, vei putea să-ţi optimizezi traseul şi linia ideală pe care trebuie să o adopţi. Desigur vei învăţa şi unde poţi depăşi şi vei afla unde trebuie să economiseşti energie.

urban trail xcc bucuresti riders club 01

Înscrierile la concurs au fost deschise. Cu cât o faci mai devreme cu atât taxa de înscriere va fi mai mică. Te aşteptăm la linia de start şi nu uita să-ţi continui antrenamentele!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 3 =