Acum citesti
S-au deschis înscrierile la On Top of the World 2016!

Un concurs mai puţin cunoscut, dar cât se poate de provocator, On Top of the World te invită să-i calci pragul sâmbătă pe 30 iulie 2016. On Top of the World este un concurs de mtb uphill. Se urcă continuu din Sinaia până pe vârful Omu. Poate pare nebunie pentru unii însă pentru majoritatea pasionaţilor urcarea cu bicicleta pe vârful Omu este ceva ce trebuie făcut nu doar o dată în viaţă ci măcar o dată în fiecare vară!

concurs maraton mtb on top of the world 03

Cireaşa de pe tort este că acum o poţi face şi în regim de concurs. Au fost suficiente dăţile când urcarea dura întreaga zi, cu pauze lungi şi dese, poze peste poze şamd. Pe 30 iulie nu te vei mai concentra decât la urcare, urcare în cel mai rapid ritm posibil şi cel mai scurt timp posibil. Până anul acesta recordul este de 2 ore şi 5 minute. Vei reuşi oare în 2016 să urci mai repede?

concurs maraton mtb on top of the world 04

Concursul oferă patru variante de traseu, fiecare de lungimi diferite:

  • EasyRide Pe Platou pe Doua Roţi: Cota 1900 – cabana Babele. Lungime 7 km, diferenţă de nivel 330m;
  • HobbyRide Furnica pe Doua Roţi: Sinaia – Cota 1400. Lungime 7,5 km, diferenţă de nivel 580m;
  • ProfiRide Bike Babele pe Doua Roţi: Sinaia – cabana Babele. Lungime 21 km, diferenţă de nivel 1470m;
  • EliteRide Omu pe Doua Roţi: Sinaia – vârful Omu. Lungime 27 km, diferenţă de nivel 1925m.

Taxa de înscriere este:

  • 50 lei pentru plata până pe 22 iulie;
  • 70 lei pentru plata după 22 iulie;
  • 35 lei taxă suplimentară pachet VIP.

Pentru înscrieri accesează acest link.

concurs maraton mtb on top of the world 05Cealaltă cireaşă de pe tort a acestui concurs este faptul că după ce ai ajuns sus, la cabana Vârful Omu sau la cabana Babele, după ce toată lumea te felicită şi te pupă şi după ce pulsul a revenit la normal, poţi face o pauza cât de lungă vrei şi mânca o ciorbă binemeritată. Apoi o iei la vale pe bicicletă şi refaci tot traseul acum la întoarcere, la viteză maximă sau la plimbare. După un concurs greu de urcare recomandăm ca la vale să fie la plimbare. Aşa ai ocazia şi să absorbi tot peisajul din jurul tău.

Dar, dacă ne permiţi să îţi facem o recomandare – dacă tot participi la acest concurs inedit, alge traseul EliteRide. Sus pe vârf vei fi mult mai mândru de tine la final!

concurs maraton mtb on top of the world 01

În plus faţă de concursul de bicicletă, organizatorul TeamExpert Sports Events, oferă şi concursul de alergare uphill: 1400 Run Fest (Sinaia-Cota 1400, diferenţă nivel 580 m, lungime 7.5 km) şi Furnica Run Fest (Sinaia-Cota 2000, diferenţă nivel 1250 m, lungime 12.5 km). Detalii şi înscrieri aici.

Oricum o dai, participând la acest concurs vei avea parte de o zi super plină cu „detoate”. Cu ceva antrenament şi noroc de vreme bună vei atinge vârful Omu pe bicicletă, după care vei da o coborâre de zile mai înapoi în Sinaia.

Vezi Comentarii (2)
  • On Top of the World 2016,Transalpina Winter Bike 2016,Urban Trail XCC 2016,Bucharest Bike Break 2016,Avrig Mountain Bike Race 2016…s.a.m.d. se pare ca organizatorii acestor evenimente, le pute limba romana, si uite asa incet incet totul va fi OK si nu bine , vom merge pe bike si nu pe bicicleta etc.
    Se pare ca incultura si lipsa de imaginatie, ne vor transforma din popor in populatie si din cetateni romani, in personaje caraghioase asemenea celor din Coana Chirita.
    apropo… stiti cine este Coana Chirita ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =