Acum citesti
Valamar Terra Magica, mountain bike de primăvară la malul Adriaticii

Experiența unui concurs de mountain bike într-o regiune deosebită, lipsită de rigorile spartane ale unei întreceri sportive poate fi modul ideal de a-ți deschide sezonul ciclist. Mai puțin cunoscută pe meleagurile noastre, cursa Valamar Terra Magica are loc pe durata a cinci zile (12-16 mai)  în peninsula Istria din Croația, fiind o competiție unde se participă în echipe de câte doi.

istria

Dacă în sezonul estival Istria, la fel ca întreaga coastă a Adriaticii, se află sub asaltul turiștilor, lucrurile stau altfel în extrasezon. Peninsula este unul din locurile preferate de cicliștii de performanță ai Europei pentru cantonamente în perioada februarie-martie datorită climei blânde, dar și a numeroaselor trasee de șosea și off-road, iar la fel de iubită este și de către sportivii amatori, care își doresc o vacanță activă la început de an. Și nu doar cantonamentele de pregătire reprezintă punctul de atracție al regiunii, ci și diferite întreceri cicliste care au loc acolo, atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori.

Probabil cea mai importantă dintre acestea din urmă este Valamar Terra Magica, o întrecere de mountain bike pe etape care are loc între 12 și 16 mai. Datele „problemei” nu sunt prea complicate, cursa fiind compusă din 5 etape care totalizează 256 de kilometri și 6.908 metri diferență de nivel. Se concurează în echipe de câte doi membri, existând categoriile feminin, mixt și masculin. Toată acțiunea se desfășoară în Istria, iar cazarea este asigurată de sponsorul principal Valamar, un lanț de hoteluri, care pune la dispoziție mai multe pachete de găzduire, în funcție de dorințele și preferințele fiecărei echipe. Mai multe detalii despre cursă se pot găsi pe site-ul oficial.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × five =