Acum citesti
Lansarea primei ediții a Campionatului SE European de Duatlon

Lansarea primei ediții a Campionatului SE European de Duatlon, care va avea loc pe 22 aprilie 2017, a fost marcată miercuri, pe 5 aprilie, printr-o conferință de presă la Palatul Știrbey din orașul ilfovean Buftea.

Alături de multiplul campion național la duatlon și triatlon, deținător a două titluri de campion balcanic, Ciprian Bălănescu, au mai fost prezenți președintele Federației Române de Triatlon, Peter Klosz, primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol, și reprezentantul organizatorului, Asociației Pegas Triatlon Club, Cosmin Rogoveanu.

Primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, a explicat că impactul pozitiv al ultimelor evenimente sportive de duatlon şi triatlon a determinat  instituția locală pe care o reprezintă să continue să susțină astfel de acțiuni. ”Puterea exemplului este mare, astfel că, de când există triatlonul la noi, buftenii și-au amintit să iubească  sportul și să-și îndemne copiii să-l practice. Numai la Clubul Municipal avem 700 de copii înscriși, ceea ce este o mare bucurie pentru noi”, a declarat Gheorghe Pistol. A mai adăugat că Primăria Buftea a investit și în îmbunătățirea infrastructurii pentru a putea face față bunei desfășurări a unei competiții internaționale. ”Asfaltarea, salubrizarea și chiar adunarea câinilor fără stăpân sunt câteva dintre acțiunile pe care le-am întreprins în acest sens”, a conchis edilul din Buftea.

Președintele Federației Române de Triatlon, Peter Klosz, a abordat tema evoluției  triatlonului și a duatlonului în România, precum și cea legată de starea sportului de masă din România. ”Duatlonul, care înseamnă alergare, ciclism, alergare, și triatlonul (înot, ciclism, alergare), fac parte din categoria sporturilor complexe care îmbină mai multe discipline și care câștigă din ce în ce mai multă simpatie în rândul celor pasionați de sport și mișcare în aer liber. România este chiar una dintre puținele tări din regiune care găzduiește deja patru evenimente de acest gen, internaționale, anul acesta”, a spus președintele Federației Române de Triatlon. Peter Klosz a aexplicat că numărul participanților în România a crescut în ultimii opt ani de peste 10 ori, doar în ultimii șase ani numărul sportivilor crescând de la 1.088 (în 2010) la 7.095 (2016).

Vicepreședintele ”Pegas Triatlon Club”, Cosmin Rogoveanu, a susținut și el că până acum înscrierile la Campionatul SE European de Duatlon le-au depășit pe cele de la evenimentul sportiv de de anul trecut: ”Până la finalul perioadei de înscriere, ne așteptăm la dublarea numărului, adică la 600 de concurenți, iar participarea feminină și locală are o pondere de peste 30% și, respectiv, peste 10%”.

Sportivul Ciprian Bălănescu a mărturisit că triatlonul este un sport scump, dacă îl practici la nivel de performanță. Iar munca este pe măsură: ”Săptămânal, parcurg 350 de kilometri cu bicicleta, alerg 150 de kilometri și înot 13 kilometri”.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 − four =