Acum citesti
”Mausolee pe bicicletă” susține Campania ”Brâncuși e al meu!”

afis-cuminteniaCu ocazia aniversării Centenarului intrării României în Primul Război Mondial, duminică 28 august 2016, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea anunță sprijinirea în cadrul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” a campaniei ”Brâncuși este al meu”! Astfel, propunem tuturor celor care se vor înscrie la cea de-a doua ediție a traseului cultural ”Mausolee pe Bicicletă” să pedalăm pentru susținerea patrimoniului nostru căci noi vrem ca opera lui Brâncuși ”Cumințenia Pământului”, care este unică la nivel mondial, să rămână a noastră, a românilor.

În acest sens, îi invităm pe toti cei care doresc să pedaleze alături de noi la ”Mausolee pe bicicletă” să se înscrie până la data de 12 septembrie 2016, ora 18:00, trimițând un email la adresa monumenteinvrancea \at\ gmail.com. E-mailul trebuie să cuprindă: nume, prenume, vârstă, localitate de domiciliu, dovada donației către Cumințenia Pământului, locul de întâlnire (Mausoleul Eroilor Focșani Sud sau Mausoleul Eroilor Mărășești). Toți participanții care vor face o donație minimă de 25 de lei vor primi un kit de participant care constă în : un calendar 2017, o cană și un suport de cană, care vor conține logo-ul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”.

Înscrierea participanților la eveniment nu este condiționată de donația către Cumințenia Pământului, însă cei care doresc să facă această donație pot afla toate datele necesare pe site-ul www.brancusiealmeu.ro/informatii-donatii.

foto omulvaly.wordpress.com 01
Foto omulvaly.wordpress.com

Cea de-a doua ediție a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” este organizată pe 17 septembrie 2016 cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului și își propune să popularizeze în rândul comunității de bicicliști din România mausoleele eroilor neamului din județul Vrancea și patrimoniul imaterial local din comuna Soveja.

foto omulvaly.wordpress.com 02
Foto omulvaly.wordpress.com

Deoarece estimăm că cei mai mulți participanți la eveniment vor fi din municipiul Focșani, organizatorii și-au propus să-i preia pe aceștia, cu auto, pentru Mausoleul Eroilor Mărășești de la Mausoleul Eroilor Focșani, Sud. Preluarea se va face în intervalul orar 7:30- 8.00. Cu începere de la ora 8:30, la Mausoleul Eroilor Mărășești, participanții vor putea servi o cafea după care la ora 9:00 se va pleca pe traseul ”Mausolee pe bicicletă”. Pe traseul de 120 km dus-intors se vor face pauze de hidratare, participanții urmând să primească gratuit fructe, apă și câte un baton de ciocolată.

foto monumenteinvrancea.wordpress.com
Foto monumenteinvrancea.wordpress.com

Estimăm ca la ora 13:00 participanții să ajungă la Mausoleul Eroilor Soveja unde bicicliștii vor fi întâmpinați de artiștii de la Țara Vrancei, care vor susține un mic spectacol artistic cu cântece culese din folclorul local. Toți participanții vor avea șansa să guste nu doar din autenticitatea folclorică locală dar și din produsele gastronomice gătite de localnici, în cadrul unei șezători. De asemenea, la Soveja participanții vor putea admira și o colecție traditional-fusion fashion realizată de către un designer local.

La ora 14:00 se va pleca spre Mausoleul Eroilor Mărășești unde estimăm să ajungem la ora 18:00. La ora 19:00 toți participanții sunt invitați să primească diplome și materiale de promovare la Statuia Independenței din Municipiul Focșani.

foto prinfocsani.net monitorulvn.ro
Foto prinfocsani.net / monitorulvn.ro

Cea de-a doua ediție a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” este organizată de către Direcția Județeană de Cultură Vrancea, în parteneriat cu Asociația ”VeloPower”. Evenimentul este sprijinit de către Consiliul Județean Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Muzeul Vrancei și Primăria Soveja. Partenerul media principal al evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” este Agenția Națională de Presă ”Agerpres”.

Aşa cum opera lui Brancuşi ”Cuminţenia Pământului” nu este o piatră, nici patrimoniul pe care îl vom vizita noi nu reprezintă doar o filă de istorie! Fii implicat, pedalează/donează!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =