Acum citesti
Velo – montagne russe propulsat de om în Glasgow

Iată ce se poate face când ai o idee pe care doreşti neapărat s-o pui în aplicare şi faci cumva rost şi de banii necesari. Pista sub forma cifrei 8 din Glasgow, Scoţia, este proiectul lui Stephen Murray, artist, sculptor şi, evident biciclist. Pista, care în termeni tehnici se numeşte  „Comedown”, este o amintire a anilor ’90, idee care a apărut pentru prima dată în 1995 la Toronto Cycle Messenger World Championships. Dacă proiectul anilor ’90 era mult mai mare şi putea susţine adevărate concursuri, cel din Glasgow este de dimensiuni mai mici.

[youtube id=”s1laQP2xqFo#t” width=”600″ height=”350″]

Ideea proiectului a venit în momentul în care s-a construit velodromul Sir Chris Hoy după care s-a continuat când Red Bull Mini Velodrome a sosit în oraş. Proiectanţii şi-ar fi dorit ceva similar, dar şi-au dat seama repede că nu avea rost să construiască ceva ce mai exista deja.

Velo - montagne russe uman

Câteva zile mai târziu, evident la o bere, Stephen Murray şi câţiva prieteni au decis că cel mai bine este să construiască o astfel de pistă. 165 de plăci de placaj mai târziu, mii de cuie bătute şi peste 7.000 Lire cheltuite pista a fost construită. Acest mini montagne russe propulsat de om a fost mai mult un exerciţiu. Echipa se află acum în faza în care caută finanţare suplimentară pentru a putea construi un velodrom în forma cifrei 8  ce poate fi demontat, transportat şi instalat oriunde.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + 12 =