Acum citesti
Bicicletele și componentele anului 2015

2015 a fost un an bogat în teste, prin urmare nu ne-a fost foarte simplu să alegem cele mai bune produse pe care le-am utilizat. Niciodată nu este simplu. Însă câteva dintre aceste biciclete și componente au reușit să ne ajungă la inimă, atât prin prestație cât și prin calitate. Așadar, să vedem câștigătorii din 2015!

Bicicleta anului – GT Force X Carbon Expert – din punctul nostru de vedere, cea mai echilibrată bicicletă a anului. Cadrul din carbon are unghiurile ideale pentru a face din această bicicletă un mostru la vale, fără a veni cu dezavantaje majore pe urcare. În fond, este singurul full-suspension pe care m-am simțit excelent și pe cățărări, ba chiar mai bine decât pe propria bicicletă de enduro. Cursa de 150mm este suficientă chiar și pentru traseele mai dificile, iar din punct de vedere coloristic, bicicleta asta este un deliciu.

gt-force
GT Force Carbon, în dreapta.

Cel mai distractiv hardtailBulls Copperhead s-a dovedit a fi atât o bicicletă agilă cât și una foarte bine echipată pentru preț. Una dintre cele mai bune oferte ale momentului, înțesată cu toată tehnologia disponibilă momentan pentru cadrele din aluminiu.

bulls-copperhead-3rs-2015-2Prim-contact – în această categorie intră bicicletele pe care nu am reușit să pedalăm mai mult de o oră, însă fără doar și poate, noul Focus Raven este câștigătorul acestei categorii. Cadrul din carbon are o formă care te trimite cu gândul la viitor și în plus de asta, este cel mai ușor de serie din lume. În Germania, unde am avut ocazia să-l testăm, acesta s-a comportat impecabil, în special pe porțiunile tehnice care ne plac și care ne interesează în mod deosebit. O bicicletă căreia, surprinzător, îi iese extrem de bine șpagatul între agilitate și stabilitate.

focus-2015-5Cel mai bun raport echipare/preț – dacă ne-a trecut prin mâini o bicicletă care să corespundă perfect cererilor acestei categorii, aceea a fost Romet Rambler. Pentru nici 1.000 de lei, primești o bicicletă cu cadru din aluminiu și frâne pe disc. Desigur, nu este foarte ușoară, iar performanțele la munte lasă de dorit, însă dacă nu dispui de un buget mare și ești în căutarea unui best buy pentru a intra în lumea MTB-urilor, aceasta este alegerea ideală.

romet-rambler-2015-2Transmisia anului – noul Shimano XT, în versiunea 2×11 este fără doar și poate noul standard. Disponibil și în versiunea cu una sau trei foi și unsprezece pinioane, noul XT arată mai bine ca oricând, este finisat mai bine și este chiar mai ușor. Japonezii l-au adus la un nivel care te face să te gândești de două ori înainte de a achiziționa un sistem de transmisie XTR.

shimano-xt-2-11-2016-1

Furca cu cel mai bun raport performanță/preț – recent testata Suntour Axon Werx a dovedit că taiwanezii pot face și treabă bună atunci când vor. Socotind performanțele în teren dar și construcția lower-elor din carbon, aceasta este una dintre furcile care merită toți banii.

suntour-axon-werx-2015-1Anvelopa anului – Continental Mountain King II – germanii au dus mai departe conceptul de Mountain King, schimbându-l radical față de versiunea anterioară. Sunt o idee mai grele, însă aderența îți dă o siguranță greu de descris, iar viteza de rulare nu este deloc rea în aceste condiții.

continental-mountain-king-2-2015-2Frânele anului – Sram Guide sunt noile frâne care nu se mai livrează sub sigla Avid. Recent lansate, noile Guide sunt dotate cu 4 pistoane în etrier, multiple reglaje și suficientă forță de frânare pentru a putea fi montate pe o bicicletă de downhill.

DSCF0768Echipamentul anului – casca Bell Super 2R este momentan cea mai versatilă cască disponibilă pe piață, reușind să se transforme în full-face cu doar 3 click-uri și în maxim 30 de secunde.

casca-bell-super-2r-2015-3

Vezi Comentarii (2)
  • Ati testat Sram Guide,cum vi s-au parut(modulatie/putere) fata de XT-M785?
    pe forumuri se plang sute de persoane de probleme cu aerisirea periodica.
    multumesc.

    • Salut, vom publica în curând și review-ul. Până acum la noi nu au fost probleme cu aerisirea. Puterea este mai mare decât la Shimano XT (sunt 4 pistoane în loc de 2, iar greutatea este similară în aceste condiții). Modulația este tipică Avid/Sram, cu maneta ceva mai moale și cu punctul de contact undeva la jumătatea cursei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + ten =