Acum citesti
Cupa Concordia a sărbătorit majoratul în 2014

Poate nu vă vine să credeți, dar weekend-ul trecut am participat la a 18-a ediție a unui concurs de mountain bike în România, Cupa Concordia. Da, ați auzit bine, a 18-a ediție!

cupa_concordia_2014_2

A început ca un concurs pentru copii, în anul 1997 și a continuat, de la an la an, să adune mai mulți și mai bine pregătiți sportivi, la linia de start, ajungând cel mai longeviv concurs de mountain bike din România. Dintotdeauna, Cupa Concordia a fost un concurs de tip XCO, fiecare participant fiind nevoit să parcurgă un anumit număr de ture, în functie de categorie.

La ediția din acest an, startul s-a dat la ora 10. Fiind sportiv licențiat, m-am înscris la categoria Elite, unde aveam de parcurs 4 ture. Eram doar 8 sportivi la această categorie, însă adeversarii erau unul și unul: Lucian Logigan, Marton Blazso, Attila Madaras, Cristian Rakosy., etc.

cupa_concordia_2014

3, 2, 1 și Start! Am pornit pe cel mai frumos traseu de XCO din România. Mulți spun că la Păltiniș este cel mai spectaculos traseu, dar dacă vor veni la Lugoj (Tapia), își vor schimba părerea, îmi permit să opinez. Traseul a fost condimentat cu de toate: contrapante, rampe, săritori, urcări abrupte, dar și coborâri tehnice. Totuși, cel mai important “condiment” a fost numărul mare de spectatori, care te încurajau la fiecare pas. Nu se poate exprima în cuvinte plăcerea pe care o trăiești atunci când concurezi pe un asemenea traseu.

S-a plecat tare, specific unei curse de XCO, iar primii trei deja aveau un avans important după prima urcare. Speram sa pot merge cu Rakosy, dar nu am reușit. Mergea bine la vale și reușea să câștige secunde importante pe fiecare coborâre. Până la urmă a fost o cursă solitară pentru mine, terminând doar pe poziția a 6-a.

cupa_concordia_2014-1

Dacă anul trecut am reușit să iau Cupa Concordia acasă, câștigând competiția, anul acesta Cupa a mers la Târgu Mureș, pentru că Lucian Logigan, campionul național de XCO a reușit să termine cele 4 ture primul, cu doar 40 de secunde mai repede decât ungurul Marton Blazso. A fost o ediție aniversară din toate punctele de vedere și pot spune că am fost privilegiat să particip la un concurs atât de “fain”, organizat cu multă pasiune!

Material scris de către Georgian Popovici

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + eight =