Acum citesti
În vizită la Bistritz Bike Shop

Ocaziile de a ajunge în nordul țării sunt destul de rare în ziua de astăzi, date fiind distanțele astronomice între orașele patriei legate prin drumuri naționale cu o singură bandă pe sens, drumuri pe care parcurgi 80 de km în două ore, așadar nu aveam cum să ratez Bistritz Bike Shop în drumul meu spre Baia Mare.

DSCF3071
-Scoate repede un bike tare să-i facem poze! -Imediat! Apoi, Mikki apare cu un Banshee Darkside. Yummy!

Dar, adevărul este că nu am mers special ca să vizitez magazinul, ci mai degrabă pentru a-i reîntâlni pe Mihai Hunyadi și Petra Zăgrean, doi oameni foarte faini cu care aș sta ore în șir la taclalale. Am aflat așadar mai multe despre cum merg lucrurile prin Bistrița, un oraș superb pe care vi-l recomand întru vizitare cu mare încredere, dar și cum a fost sezonul 2016 pentru cei doi, atât din punct de vedere competițional cât și din punct de vedere al organizatorului de concursuri. Iar concluzia e clară: cine nu este obosit la final de sezon, înseamnă că nu prea s-a ținut de treabă.

Bistritz Bike Shop s-a implicat anul acesta și în organizarea în premieră a unui concurs de XCO, pe lângă cel clasic de Downhill de la Vatra Dornei, iar acesta este un semn clar că lucrurile se mișcă în direcția corectă. Pentru la anul, Mihai și Petra au planuri mari, pe lângă magazin, concursuri sau echipa de downhill, iar asta ne impulsionează și mai mult să revenim la Bistrița, în ciuda distanței. Interviu:

1.Salut Mikki! Când a luat naștere Bistritz Bike Shop și ce anume te-a impulsionat să-l inaugurezi?

Magazinul si-a deschis usile in 25 februarie 2012, iar ceea ce ne-a impulsionat cel mai mult a fost pasiunea pentru ciclism si lipsa unui service de biciclete specializat in oras.

2.Câți oameni lucrează acum în magazin/service?

Eu ma ocup de magazin, John se ocupa de service, iar Petra, desi este angajata la o alta firma, isi gaseste timp sa ne ajute cu treaba prin magazin.

3.Cum se prezintă piața de biciclete în Bistrița? Ce fel de biciclete sunt la căutare?

Cele mai cautate biciclete sunt evident cele SH din Germania, dar din pacate la noi in magazin nu gasesti decat biciclete noi cu garantie marca BANSHEE, DRAG, PEGAS si multe altele.

4.Care a fost anul cu cele mai mari vânzări de la deschiderea magazinului și până în prezent?

Magazinul inregistreaza o crestere anuala de aproximativ 25 %, deci evident anul cu cele mai mari vanzari este 2016.

5.Cum au fost concursurile organizat de voi anul acesta? Le organizați cu sprijinul magazinului?

La toate concursurile pe care le organizam ne folosim de resursele magazinul si anume produse si vouchere pentru fondul de premiere, iar la Bistritz XCO am asigurat si service gratuit pentru toti concurentii.

6.Știu că pentru anul viitor pregătiți mai multe concursuri. Ne poți spune despre ce este vorba?

La anul ne-am propus ca pe langa cele 3 concursuri deja cunoscute „La Brazi”, „CND – Vatra Dornei” si „Bistritz XCO”, sa organizam un concurs de ciclism pentru copii si un concurs de Enduro.

7.Cum a evoluat echipa voastră în 2016 la concursurile de downhill? Sunteți mulțumiți?

In principiu suntem multumiti dar tot timpul este loc de mai bine. Ne vedem in 2017!

8.Vă gândiți să extindeți echipa și pentru alte discipline?

Ne-am propus sa primim in echipa noi membrii pe disciplina Trial, XCM/XCO si poate BMX si DIRT.

Iar de final, câteva fotografii din Bistrița. Poate că nu vei merge special să vizitezi orașul, dar cu siguranță poți să ajungi acolo cu ocazia unuia dintre concursurile organizate de Bistritz Bike Shop. Așadar, pune-l pe listă!

Vezi Comentarii (2)
  • Salutare! De mult timp mă gândesc să vă propun adăugarea unui colaborator în minunata voastră echipă, măcar pe partea de corectură a textelor publicate. După citirea acestui articol m-am decis, drept urmare lansez propunerea 🙂 Și nu glumesc, dacă aveți nevoie vă puteți baza pe ajutorul meu. Cum ar spune francezul: just let me know 🙂
    PS: evident nu necesită publicare mesajul 😀

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 8 =