Acum citesti
Raluca Catană despre Livada cu Cireși

Raluca Catană ne-a trimis câteva rânduri despre cum a fost competiția Livada cu Cireși, un concurs pe care l-a câștigat la tura lungă, atât la general cât și la categorie. Să vedem ce ne relatează.

catanaLivada cu Ciresi, hmmm… Pentru mine a fost o cursa cu disconfort termic ridicat. Se crapa de ziua si ca de obicei cu toate lucrurile pregatite de seara, cobor linistita spre masina. All done, ready to go! Spre uimirea mea, bateria masinii… Moarta! Cu ceva ajutoare si viteza a2a pornesc in tromba spre Paulesti.

Odata ajunsa, atmosfera primitoare si vesela ca la orice concurs Riders Club face ca timpul sa treaca foarte repede si deja ma aflu intr-un soare dogoritor in prima linie a startului. Traseul a fost de fuga, surprinzator a avut destul de multe urcari pe care chiar nu le mai tineam minte din editia trecuta, un superb single track ‘racoros’ prin padure cu suisuri si coborasuri si bineinteles desertul mult asteptat de catre mine, coborarile!

Psihicul meu a avut mult de suferit din cauza faptului ca a trebuit sa fac de 2 ori acelasi traseu mai ales intr-o zi caniculara. Oprirea la fiecare checkpoint pentru un dus rece a fost esentiala. Nu au fost inscrise multe fete la tura lunga dar oricum pentru mine asta nu ar conta, motto-ul principal fiind… RIDE HARD OR STAY HOME! (ceea ce era sa se si intample din cauza bateriei).

Am tras tare pana la final cu gandul de a scapa cat mai repede de caldura. In ambele ture am avut de ocolit destul de multi concurenti inscrisi la tura standard. Probleme tehnice sau fizice nu am avut, dar dupa cum imi spun eu mereu, „se putea si mai bine!” Am vazut o singura soparla in 50km si nicio cireasa. Plecat cu stangul incheiat cu dreptul, un loc 1 general prin baia de zapuseala!

Iar mai jos, câteva cuvinte din partea organizatorului:

Peste 500 de persoane s-au bucurat de o super escapadă ciclistă printre dealurile și prin pădurile din județul Prahova la competiția Livada cu Cireși, ce a avut loc pe 2 iulie 2016. Concursul marca Riders Club a avut punctul de start în localitatea Păulești,  vremea fiind superbă pentru pedalat în natură, și a fost organizat de Adrian Nițu, ciclist de performanță, împreună cu echipa MPG.

Cea de a 3-a ediție a maratonului MTB Livada cu Cireși a oferit curse antrenante tuturor pasionaților de aventuri verzi pe două roți, traseele fiind apreciate ca accesibile în funcție de nivelul de abilitate al fiecăruia. Cicliștii s-au bucurat de curse pe 4 trasee desfășurate printre dealuri și păduri: Family, de 7 km, dedicat copiilor care, deși însoțiți de adulți, au arătat cât de competitivi sunt de la vârste fragede; Scurt, de 17 km, destinat participanților aflați la începutul experiențelor cicliste în natură; Standard, de 34 km, care a atras și cei mai mulți rideri; Epic, de 48 km, căutat pentru porțiile bune de adrenalină oferite cicliștilor experimentați.

Pentru a mări provocarea,  pe traseul Epic au fost introduse 2 challenge-uri pe sectoare Strava: cel mai bun cățărător pe “Urcare din Valea Babei” și cel mai bun coborâtor pe segmentul “Coborâre Valea Guspitei”. Titlurile au fost cucerite de Gerhard Dumitrescu și Antonio Vieru, fiind răsplătiți cu premii oferite de Vee Tire.

Podiumul de la traseul Epic a fost ocupat de Gerhard Dumitrescu, clasat pe locul I, care a efectuat cursa în 2 h 32 minute, de Andrei Cojanu, pe locul al II-lea și de Paul Ciprian Georgescu, pe locul al III-lea.  Puștiul Alin Toader, de 12 ani, pare să nu rateze niciun concurs în ultima vreme și a ocupat și de această dată cea mai înaltă treaptă a podiumului la cursa de pe traseul Family, parcursă în 27 de minute și 18 secunde, fiind urmat de Victor Alexandru Aron și de Luca Bodareu.

Atmosfera din zona de Start/Finish din localitatea Păulești a fost una energizantă, plină de voie bună, și a atras peste 750 de oameni, concurenți, susținători și organizatori.

Rezultatele evenimentului pot fi găsite pe pagina dedicată de pe www.ridersclub.ro, iar pe pagina oficială puteți vedea ce maratoane marca Riders Club vă așteaptă în continuare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + 9 =