Acum citesti
29er pentru Downhill: Scott Gambler-ul lui Neko Mulally

În ultimii ani au existat câteva astfel de experimente, care intenționau să aducă 29er-ul pe scena downhill-ului. Poate cel mai elocvent exemplu este Intense-ul 2951, însă planurile pentru acesta au fost abandonate. Problema o reprezentau suspensiile, căci cu o roată de 29 de inch, este greu să construiești un cadru cu o cursă de 200mm sau mai mult.

neko_mulally_gambler_29er-750x400Neko Mulally, o figură cunoscută pe scena internațională de downhill, a publicat de curând o fotografie cu un Scott Gambler 710, căruia i-a montat un set de roți de 29 de inch. pentru a coborî poziția bottom bracket-ului, acesta a optat pentru un amortizor cu o lungime de 222mm (de la 240mm), iar pentru a compensa cu unghiul headtube-ului, acesta a montat un set de cuvete care a mărit unghiul acestuia cu 1 grad. Șaua a trebuit poziționată mai sus și mai în față pentru a nu atinge la aterizări în roata de spate. Cadrul în dimensiunea XL are un reach de 460mm și un chainstay de 440mm.

Roata de față s-a potrivit pe furca Fox, însă podul a avut nevoie de mici ajustări pentru a mări clearance-ul. Cu toate aceste modificări a rezultat un headtube poziționat la 62.5 grade, un BB amplasat la 340mm față de sol și un ampatament de 1.260mm.

Neko a adăugat că orice denivelare pare acum mai mică. Când virezi însă, acesta a descris sentimentul ca fiind bidimensional, preferând în acest caz roțile de 27.5 inch. Cu toate acestea, Neko a menționat că o bicicletă de downhill cu roți de 29 de inch, corect construită, poate avea un potențial foarte mare.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 5 =