Acum citesti
45NRTH lansează anvelopele fat Flowbeist şi Dunderbeist pentru zăpadă

Noile anvelope Flowbeist şi Dunderbeist de la 45NRTH au fost create cu gândul la pedalarea agresivă pe drumuri forestiere sau poteci îngrijite, cu zăpadă bătătorită. Poate sună exagerat însă anvelopele dispun de câteva specificaţii care, cel puţin pe hârtie, le fac să fie mai bune decât o pereche de piei de focă întinse pe schiurile de tură.

45nrth-dunderbeist-flowbeist

Cele două anvelope sunt create special pentru a fi folosite pe faţă – Flowbeist şi pe spate – Dunderbeist. Având o lăţime de 4.6” roţile sunt fabricate să ofere flotabilitatea necesară însă fără a fi penalizate de greutate aşa cum sunt alte roţi pentru fatbike.

45nrth Flowbeist 45nrth Dunderbeist (3)

Deşi anvelopele sunt gândite pentru condiţii speciale 45NRTH scoate în evidenţă faptul că roţile se vor simţi foarte bine şi pe zăpadă afânată. Compania a ales să lucreze pe un profil de 4.6 inch în loc de 4.8 lucru care va oferi majoritatea aderenţei anvelopelor de 4” însă beneficiind în acelaşi timp un profil mai discret. În plus anvelopele se vor potrivi şi pe cadrele care nu oferă suficient loc pentru roţile de 4.8. Pentru a avea aderenţă mai bună pe zăpadă anvelopele folosesc cauciuc de duritate diferită – 60a pe centru şi cauciuc mai moale 52a pe laterale.

45nrth Flowbeist Dunderbeist

Pe faţă Flowbeist dispune de un profil teşit pentru a menţine rezistenţa la înaintare la minimum. Profilul central oferă suficiente margini perpendiculare pentru încredere maximă la frânare. În plus, pentru siguranţă pe viraje anvelopa dispune de crampoane ranforsate de 8,3 mm cu centre goale pentru aderenţă îmbunătăţită atunci când te inclini pe curbă.

45nrth Flowbeist (4)

Pe spate Dunderbeist dispune de margini perpendiculare pentru aderenţă la frânare şi accelerare alături de cavităţi centrale care creează margini pentru aderenţă şi mai bună. Cu cât mai multe margini cu atât mai bine din acest motiv canelurile laterale de pe margini deservesc aceeaşi funcţie.

45NRTH – RIDE GROOMED from 45NRTH on Vimeo.

Modelul roţii spate foloseşte un design dublu pentru aderenţă mai bună pe viraje mulţumită crampoanelor de 7,4mm pe laterale şi profilului de 7,8mm cu centru gol pe umerii anvelopei pentru stabilitate mai bună.

45nrth Flowbeist Dunderbeist 2

Greutatea este anunţată a fi de aproximativ 1,4 kg pentru Flowbeist şi 1,5 kg pentru Dunderbeist. Vândute în varianta cu 120 tpi preţul recomandat va fi de 123 Euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + 13 =