Acum citesti
LAZER lansează caşti ieftine cu MIPS şi senzor de inclinare a capului

Pentru sezonul anului viitor producătorul de căşti pentru ciclism Lazer va oferi căşti low-cost ce vor include multe din opţiunile căştilor mai scumpe şi inclusiv o cască de doar 70$ cu sistemul MIPS de avertizare în caz de accident.

Modelul Blade (negru) şi Magma oferă 22 de fante de ventilaţie plus sistemul Rollsys de reglare pe cap. Ambele căşti au preţul de 90$, iar greutatea este de 250g fără cozoroc. Vor fi disponibile din primăvara lui 2015.

lazer-blade-magma-casca bicicleta

Helium este unul din modelele de top pentru şosea care dispune de MIPS deja de ceva vreme. Modelul Beam (alb) este de asemenea dotat cu MIPS însă preţul este cât se poate de accesibil, la doar 70$. În general MIPS era oferit doar ca opţiune premium însă Lazer a decis că este esenţial ca lumea să ştie dacă ai avut un accident de bicicletă aşa că acum sistemul de avertizare este instalat chiar şi pe căştile entry-level. În comparaţie, Helium costă 230$ faţă de Beam la doar 70.

lazer-beam-MIPS-casca bicicleta lazer-beam-MIPS-casca bicicleta (2)

Dacă vrei însă să fii complet aero îţi va trebui casca Lazer Wasp Air IS, o versiune mai scurtă faţă de varianta iniţială Wasp TT. Mai scurtă înseamnă că eşti mai puţin penalizat dacă eşti obosit şi nu mai poţi sta cu capul în cea mai aero poziţie. Cu alte cuvinte dacă începi să laşi capul în jos coada căştii, fiind mai scurtă, se va ridica mai puţin opunând mai puţină rezistenţă faţă de aer.

lazer-wasp-air-IS-casca triatlon contratimp

Totuşi dacă vrei să fi tot timpul aero Lazer a introdus şi senzorul de înclinaţie (IS) care te anunţă dacă mişti capul din poziţia ideala. Senzorul se ataşează magnetic de cască, iar odată ce ai adoptat poziţia ta ideală aerodinamică un prieten sau coleg de echipă va apăsa pe butoanele senzorului care înregistrează poziţia. Ulterior, când mişti capul din acea poziţie înregistrată (plus-minus câteva grade de toleranţă, senzorul va scoate un sunet sau va vibra atenţionându-te că nu mai eşti „full aero”. O opţiune interesantă însă care poate deveni extrem de sâcâitoare pe final de concurs.

lazer-wasp-air-IS-casca triatlon contratimp senzor inclinatie cap

Casca Lazer Wasp Air are un preţ de 300$ la care se adaugă şi preţul senzorului care nu a fost comunicat. Casca va fi disponibilă pe piaţă din octombrie 2014.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 18 =