Acum citesti
Şaua Reprieve vine cu ceva nou şi radical pentru biciclişti

Indiferent câte şei am încercat, cate bike fittinguri am făcut, ceva parca tot nu se leagă. Sunt puţini cei care sunt cu adevărat mulţumiţi de şaua pe care o folosesc. Producătorii de şei se chinuiesc cu invenţii care mai decare mai interesante sau ciudate, decupaje şi forme anatomice, poate-poate nimeresc forma perfectă de care să fie mulţumiţi cât mai mulţi ciclişti.

sa bicicleta 3 West Design Reprieve 02Nouă pe piaţă este şaua celor de la 3 West Design, o nouă firmă cu sediul în Texas, SUA. Ei urmează a lansa ceva despre care spun că „va schimba regulile jocului”. Noua şa Reprieve este interesantă. Dispune în spate de o parte ridicată, normală, zona rigidă care sprijină oasele bazinului şi care îţi dă stabilitatea şi forţa când pedalezi. Partea deosebită este în faţă. Acesta dispune de o perniţă cu aer care se poate umfla, dezumfla şi ajusta, cu pompiţa pe care o primeşti în pachet, în aşa fel încât să devină cât mai confortabilă cu putinţă pentru ţesutul moale care se sprijină pe acea zonă.

sa bicicleta 3 West Design Reprieve 05

Partea din faţă a şeii este cu nu mai puţin de 19 mm mai joasă decât spatele, iar producătorii spun că acest design va elibera de presiune perineul întrucât nu va fi nevoie să susţină atât de mult din greutatea ciclistului ca la şeile normale. Perniţa gonflabilă din partea frontală a şeii se deformează şi se adaptează la forma anatomică a corpului pe măsură ce ciclistul pedalează. În concluzie şaua nu va presa perineul şi… alte lucruri.

sa bicicleta 3 West Design Reprieve 01

Şaua este fabricată din piele naturală, dispune de railuri din titan şi va avea o greutate de aproximativ 210 grame. Preţul promoţional pe Kickstarter este de 100$, iar preţul normal când va fi lansată pe piaţă este de 185$.

sa bicicleta 3 West Design Reprieve 03

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × four =