Acum citesti
Bicicleta roz care combate cancerul

Ce alt vehicul ajută omul atât de mult pe cât o face bicicleta? Cine o folosește pentru deplasare sau în scopuri sportive are niște beneficii clare, dar și alții au de câștigat de pe urma pasiunii unora pentru bicicletă. Așa este și cazul lui Vlad Sabău și al mountain bike-ului său roz Cannondale, pe care clujeanul l-a pregătit și l-a scos la licitație cu scopul de a dona sumele strânse unor persoane care suferă de cancer.

sabau-cannondale-1

Șirul de evenimente care a dus la această inițiativă nu poate fi unul fericit, chiar mama lui Vlad fiind răpusă de această boală cu câțiva ani în urmă, momentul acela reprezentând și declicul pentru rider-ul clujean. El s-a gândit că poate face ceva pentru a păstra vie memoria ei, dar și pentru a atrage atenția asupra cancerului de sân și a-i ajuta pe alții care se confruntă cu nemiloasa afecțiune. Cum culoarea „oficială” a luptei împotriva acestuia este rozul și bicicletele sunt o pasiune uriașă pentru Vlad, ideea nu a avut nevoie de mult timp pentru a se închega.

sabau-cannondale-2

Prima bicicletă roz, Cannondale Flash Carbon Custom Pink, a asamblat-o în undeva între 2011 și 2012, concurând cu respectiva în sezonul 2012, la finalul acestuia licitând-o și oferind banii strânși în scopul caritabil amintit mai sus. De atunci, în fiecare sezon și-a făcut câte o bicicletă Cannondale, căci aceasta este marca sa preferată, care a urmat același tipar. Nici anul trecut nu a făcut excepție, Vlad concurând pe un Pink Cannondale F29er, cu care a alergat la două etape cu Cupă Mondială (Albstadt și Nove Mesto), la Campionatul Mondial de la Hafjell și pe cadrul căreia se află semnăturile a doi rideri de mountain bike din elita mondială – Manuel Fumic și Marco Aurelio Fontana.

sabau-cannondale-3

Bicicleta se afă într-o condiție foarte bună, perfect funcțională, cu foarte mici zgârieturi. A fost prezentă chiar și la trei etape de Cupă Mondială, la Nove Mesto, în Cehia, la Albstadt, Germania și la Hafjell, în Norvegia. Prețul de pornire al bicicletei este de 2.700 de euro și trebuie să ții cont de faptul că vei cumpăra un unicat.

sabau-cannondale-4

Din echipare, fac parte următoarele componente: furcă Cannondale Lefty XLR, frâne Sram X.0 cu discuri Ashima, angrenaj Sram X.0 cu o singură foaie de 30 de dinți de la Absolute Black, schimbător de pinioane și manete din aceeași gamă dar și anvelope Continental X-King 2.2 Protection.

Detalii suplimentare despre aceasta puteți găsi pe site-ul lui Vlad Sabău.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =