Acum citesti
Bicicliștii clujeni au viitorul asigurat

Echipa Clujul Pedalează a organizat weekend-ul trecut o nouă etapă din proiectul „Micul Bicilist și siguranța lui”, în parcarea Polus Center Cluj. Vremea bună i-a acompaniat pe cei circa 90 de copii care și-au prezentat măiestria în a manevra bicicletele printre obstacole: jaloane, rondele, scândurele, cumpănă, etc.

Aceste tip de concurs este ceva nou pentru cei mai mulți bicicliști, însă încet-încet numărul concurenților crește de la o etapă la alta.

Levente Kertesz, președintele Clujul Pedalează, declară: Prin aceste concursuri dorim să atragem atenţia celor care doresc să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare zilnică, asupra faptului că fac parte din traficul rutier şi asupra respectării legislaţiei rutiere, lucru care este obligatoriu şi pentru ei. În decursul unui an de când am încheiat contractul de parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, am demarat proiectul „Micul Bicilist şi Siguranţa lui”, la acest proiect s-au mai alăturat Primăria Cluj Napoca, TVR Cluj şi Inspectoratul Şcolar Cluj.

TVR Cluj a pus la dispoziţia noastră două săli de curs, care momentan sunt în renovare şi sperăm ca până la începerea noului an şcolar să fie funcţionale, adaugă Levente Kertesz. În aceste săli de curs împreună cu agenți de la Serviciul Rutier Cluj vom preda cursuri de legislație rutieră pentru bicicliști, vom amenaja două trasee unde bicicliștii vor învăța manevrarea corectă a bicicletei și respectarea regulilor de circulație și a marcajelor și indicatoarelor întâlnite în trafic.

Pe aceasta, echipa Clujul Pedalează doriește să mulțumească Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, Primăriei Cluj Napoca, Hervis Cluj Napoca, Infinity Trophy, TVR Cluj, Transilvania Live, Skoda, Compexit Trading, Restaurantulului Shanghai, Serviciul de Ajutor Maltez și nu în ultimul rând Centrului Comercial Polus Center Cluj, reprezentat de d-ra. Doriana Comăniciu.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 6 =