Acum citesti
Box Components: un nou schimbător de pinioane la orizont

Numărul de jucători în segmentul sistemelor de transmisie pentru biciclete de munte este momentan foarte restrâns. Cu Shimano și Sram în fruntea plutonului, rar avem ocazia de a vedea producători noi, care să prezinte produse competitive. Anul acesta, la Interbike, s-au făcut remarcați cei de la Box Components (subsidiară a Promax), care vor lansa un nou schimbător de pinioane, împreună cu un shifter cu o singură padelă, care ar urma să funcționeze foarte intiutiv. Calitatea promisă se poziționează la nivel de Shimano XT, atât schimbătorul cât și shifter-ul fiind însă mai ușoare decât produsul japonezilor.

box_components_schimbator_pinioane_1

Pivoții mecanismului schimbătorului sunt prevăzuți cu O-ring-uri, iar pinii de prindere sunt goi pe interior pentru a cântări cât mai puțin. De asemenea, pivotul principal este foarte lat, de 30 de mm oferind nu doar precizie dar și rigiditate mai mare. În ceea ce privește cele două rotițe de pe patină, acestea provin de la Delrin și sunt dotate cu rulmenți. Pe scurt, rețeta ideală pentru a oferi un schimbător foarte durabil și totodată ușor. Mai mult decât atât, va avea o construcție similară schimbătorului Shimano XT, compactă, fără a depăși gabaritul cadrului, fiind astfel ferit de eventuale lovituri.

box_components_schimbator_pinioane_2

Greutatea noului schimbător nu ar trebui să depășească 235 de grame în versiunea de serie și va funcționa cu casete de 10 pinioane Shimano sau Sram și va avea o limită de 11-36 de dinți.

box_components_schimbator_pinioane_3

Maneta va avea o singură padelă. Pentru a schimba într-o viteză superioară (pinion mic), trebuie să apeși pe manetă în jos. Pentru a urca lanțul într-o viteză inferioară (pinion mare), va trebui să tragi de manetă în jos. Greutatea declarată a shifter-ului este de 118 grame.

box_components_schimbator_pinioane_4

Prețul ar trebui să fie similar sau poate un pic mai mic decât cel al Shimano XT. Urmează a fi lansat în versiunea de serie în primăvara lui 2014.

foto: bike rumor

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 4 =