Acum citesti
Bulevardul Victoria Bicicliștilor

O zi de toamnă conspirativ de blândă se pare că a fost scena ideală pentru afirmarea comunității de bicicliști din București. Fiori reci ai dimineții de octombrie nu au împiedicat peste o mie de oameni și bicicletele lor să se adune în Piața Alba Iulia și să pornească pe străzile Capitalei până la Palatul Parlamentului, în cadrul celei mai mari astfel de mișcări de până acum. Unde se termina cândva Bulevardul Victoria Socialismului a fost astăzi punctul de pornire pe Bulevardul Victoria Bicicliștilor!

Este greu să estimăm pentru moment impactul acțiunii de astăzi, dar a vedea pe Bulevardul Mihai Bravu, Șoseaua Ștefan cel Mare și Calea Victoriei un șir considerabil de bicicliști a fost ceva cu care trecătorii sau șoferii nu sunt obișnuiți. Cei mai mulți nu știau despre ce este vorba, dar pancartele purtate de mulți dintre participanți pe care erau înscrise nemulțmirile lor i-au dumirit repede pe aceștia. Vrem piste, nu prostii a fost refrenul de bază pe tot parcursul drumului, dar apeluri înspre ecologizarea Bucureștiului și transparența cheltuielilor publice au fost fost făcute de asemenea.

Un aspect promițător al marșului de protest Existăm și-o s-avem bandă! este faptul că grupul numeros de bicicliști, cel mai mare de până acum de la vreo adunare de acest fel, nu a fost coordonat foarte mult de Poliția Rutieră. Acest lucru înseamnă că marea majoritate a șoferilor au solidarizat cu cei care merg pe bicicletă, ceea ce reprezintă un început, iar mișcările de acest fel încep să fie percepute ca ceva normal, asemenea altor proteste din țările civilizate. Și dacă tot am adus vorba despre solidaritate, azi au pedalat laolaltă doamne și domnișoare, domni și tineri, adolescenți și copii, rideri și cicliști, amatori, profesioniști sau pur și simplu bicicliști urbani. Practic, o gașcă mare și pestriță formată din locuitori care s-au săturat de un oraș condus ținându-se cont de orice, numai de ei nu.

Traian Goga
redactor FreeRider.ro

Vezi Comentarii (3)
  • Ma intreb cat efort organizatoric ar fi necesar ca acest EVENIMENT sa se repete bilunar pentru a introduce „cuiul” NECESITATII celor care sunt conservatori.
    Trebuie ca repetat sa dovedim ca numarul mare al adeptilor circulatiei pe bicicleta este din ce in ce mai mare, indiferent de starea sociala.

    ESTE ADEVARAT ca sunt probleme majore ale administratiei pentru a gestiona aceasta problema, dar, prin REPREZENTANTI REALISTIi se poate naste capul de pod pentru viitor in conlucrare pentru amenajari FUNCTIONALE in perspectiva … .

    Provincia, din ori ce parte a tarii, va sustine!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − 5 =