Acum citesti
Campagnolo lansează setul mecanic îmbunătățit Super Record RS

Seturile electronice au reprezentat un pas în față important, însă nu au marcat sfârșitul celor mecanice, cel puțin în ceea ce privește ciclismul profesionist. Mulți rutieri din multe echipe se bazează pe clasicele schimbătoare acționate de cablurile de oțel și grație colaborării cu aceștia, Campagnolo a dezvoltat o versiune mai performantă a setului mecanic Super Record.

campagnolo

Noutățile pe care Super Record RS le aduce sunt puține, dar importante, afirmă producătorul, adăugând că performanțele în ceea ce privește schimbarea aferentă celor două foi au fost singurele îmbunătățite semnificativ. Folosind precizia și viteza setului electronic în materie de direcționat lanțul pe o foaie sau alta, italienii au reproiectat atât foile, cât și schimbătorul de față.

Astfel, foii mari i s-au adăugat diferite nervuri pentru a facilita urcarea și coborârea lanțului de pe aceasta, pe când schimbătorul de față folosește mai mult aluminiu în construcția sa pentru a putea să miște lanțul fără să flexeze, oferind astfel o precizie mai mare. De fapt, după cum chiar producătorul recunoaște, restul setului a rămas exact ca versiunea anterioară, aceste două modificări fiind singurele aduse.

Setul Super Record RS a fost dezvoltat și testat recent, împreună cu câteva echipe profesioniste, iar noile angrenaje și schimbătoare de față poartă notația „SC-14” (squadre corsa 2014). Odată pus pe piață, undeva prin luna aprilie a acestui an, setul va fi disponibil într-o ediție limitată de 2.000 de bucăți, cu opțiuni de angrenaj 53/39, 52/36 și 50/34.

campagnolo_1

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − six =