Acum citesti
Căști 6d: o nouă generație, revoluționară

6D lansează o nouă cască full-face pentru downhill și bmx, botezată ATB-1 Carbon. Producătorul spune că este vorba despre o cască revoluționară, așadar ne-am interesat pentru a afla mai multe detalii despre ceea ce oferă.

casca_6D_1

Autorii sunt Robert Reisinger și Bob Weber, care au lucrat în trecut la White Brothers și Troy Lee Designs și care au fondat noua companie 6D. Au lansat prima cască full-face cu noul sistem de protecție pentru motociclete și pentru că au creat furori s-au gândit că este cazul să lanseaze o versiune și pentru biciclete. Noua cască nu utilizează straturi de tip EPS ci două straturi separate, distanțate, legate între ele de 27 mici amortizoare. Așadar, cele două straturi se pot mișca independent unul de celălalt.

casca_62_2

Construcția are dublu rol: reduce mișcarea de rotație imprimată capului în momentul unui accident, iar impactul este mai puțin resimțit datorită amortizoarelor din elastomer și a distanței dintre cele două straturi de protecție. Casca a primit deja mai multe premii internaționale, iar versiunea pentru biciclete va fi lansată în toamnă, când va fi comunicat și prețul.

via 6D

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =