Acum citesti
Cat de greu e sa furi o bicicleta in Bucuresti?

Un experiment interesant, realizat de Vlad Ursulean (Romania libera) care taie antifurtul unei biciclete in vazul tuturor, in diferite locatii din capitala. Privirile trecatorilor sunt curioase, insa actiunea se pare ca nu-i determina sa ia atitudine fata de „hotul de biciclete”.


Citeste articolul pe romanialibera.ro sau urmareste filmul de mai jos :



via | romanialibera.ro


Vezi Comentarii (16)
  • Alarmant si trist. Mi-am luat special un antifurt gros in speranta ca nu o sa am probleme dar clipul acesta m-a pus din nou pe ganduri…

  • Asa atitudine vezi peste tot (sunt multe filme pe youtube din Europa si SUA pe aceasta tema). Ca trecator, iti inchipui ca „hotul” este proprietarul de drept si are o problema. Cum demonstreaza proprietarul ca e a lui bicicleta? Cu factura? Suna un prieten? Intreaba publicul?

  • nu e tocmai valid studiul…. S-a spus aici si e clar ca e posibil sa fie chiar bicla lui. Poate cineva de pe strada sa sustina contrariul? In al doilea rand ar fii mai interesant daca s-ar lasa bicla pe o anumita perioada in anumite locuri din capitala pentru a vedea in cat timp dispare, asa s-ar masura si cat de mult se fura , de unde si cum. Reactia oamenilor de aici este una normala- „nu te bagi decat daca ai o certitudine si daca esti sigur pe tine”, de chemat politia …sa zicem, dar nici politistii nu pot sa dovedeaasca daca i bicla lui sau nu. Buna initiativa si la mai mare (validitate).
    P.S. Chestia din film e ceva mai evidenta, apare si proprietarul bicicletei care se si isterizeaza si actiunea nu se petrece in realitate 😛

  • the hue, studiul este cat se poate de valid.
    Ce scrii tu denota fix atitudinea de panseluta speriata care nu are curajul sa faca ceva.

    Vezi o posibila tentativa de furt? Suni frumos la 112, anunti, dai locatia exacta. Vine Politia, il legitimeaza pe respectivul. In cazul in care mai incolo se anunta furtul acelei biciclete, Politia va sti cine a fost.

    Hotul incearca sa fuga cand aude de Politie? Este destul de clar ca este hot. Asa ca il prinzi si ii rupi mainile. Ce o sa faca, o sa cheme Politia? Sau, daca nu ai destula vana in tine, macar il lasi sa fuga cu constiinta impacata ca ai oprit un furt. Dar tot chemi Politia, descrii hotul si ii lasi sa constate sistemul antifurt cu urme de taieturi.

    Asta cel putin.

  • Cred ca cel mai bine intr-o situatie ca asta este sa suni la fata locului la 112 sa auda si ala ca raportezi un furt, daca fuge sau face scandal e hot clar 🙂

  • In cazul in care nu aveti niciun antifurt la voi si sunteti obligati sa lasati bikla undeva nesupravegheata este sa luati cu voi unul sau ambele quick release-uri de la roti.
    In acest fel descurajati din start un eventual hot pentru ca inainte sa actioneze,studiaza putin bicicleta si observa imediat,iar daca nu observa….face buff.

  • Eeeeee…..numai fura el nici o roata,el avea de gand sa fure bikla,sa se urce pe ea si sa dispara in cateva secunde.
    Ar fi observat imediat de trecatori[ce faci dom’le cu rotile?].
    Hai ca daca ar taia antifurtul sau ar mesteri la cifru si intamplator il intreaba cineva ce face i-ar spune celebra fraza ca a pierdut cheia sau a uitat codul,dar in cazul rotilor ce mai spune?Ca le ia si le da unui prieten?
    PS:sa zici ca fura doar rotile[desi nu cred],dar macar ramai cu bicla.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 3 =