Acum citesti
Conferința ProVelo ajunge la cea de-a 9-a ediție

Brașovul devine centrul atenției pentru bicicliști în acest weekend, când, pe parcursul a 3 zile, va avea loc Conferința ProVelo, unde vor fi dezbătute diverse teme legate de cicloturism, ciclism urban și promovarea bicicletei.

cicloturism

Conferința va avea loc între 14 și 16 noiembrie și sunt invitate în principal ONG-urile active în domeniul promovării bicicletei în scop utilitar și recreativ – ca mijloc de mobilitate urbană sau pentru turism, dar și cluburi de ciclism, ONG-uri de mediu și de promovare a sănătății publice. Pe agenda conferinței se află probleme de legislație rutieră vizând bicicliștii, standardele și bunele practici pentru infrastructuri specifice şi pentru infrastructura destinată circulaţiei şi staţionării bicicletelor în mediul urban (piste, rastele etc.). De asemenea, va fi atins şi proiectul de Retea Naţională de Trasee Cicloturistice Marcate din Romania (RNTCMR), procedurile de desemnare, marcare şi omologare a traseelor cicloturistice, itinerariul concret a unor trasee cicloturistice naţionale şi regionale, dar şi alte aspecte.

La conferinţă vor participa şi delegaţi ai unor parteneri străii, Federaţia Bicicliştilor din România fiind afiliată la Federaţia Europeana a Biciclistilor (ECF) și se vor discuta teme precum cea a implementării în România a magistralelor cicloturistice EuroVelo 6 și 13 și coordonarea în Romania a programului respectiv. Mai multe detalii despre conferință se pot găsi pe pagina de facebook a evenimentului.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − fourteen =