Acum citesti
Cu noile cămăși Jagwire putem ușura ieftin bicicleta

jagwire-proshift-xex-sl-ultralightweight-cable-housing03Pentru orice ciclist pasionat, subiectul greutății bicicletei este unul foarte important și, în funcție de buget, toți încearcă să dea jos câteva grame de unde se poate. Problema e că de la un moment dat distracția devine prea scumpă ca să merite… Dar poate că există locuri de unde mai putem scădea din greutate fără prea mulți bani și crescând chiar performanțele… Cămășile și cablurile sunt unul dintre acestea, mai ales la cursierele clasice care au totul pe cabluri mecanice!

Noile cămăși Jagwire XEX SL fac o economie de 30% din greutate într-un mod foarte interesant, oferind cămăși îmbunătățite și încă câteva accesorii.

jagwire-proshift-xex-sl-ultralightweight-cable-housing01Ideea de a scădea greutatea cămășilor nu e nouă, Gore oferind modelul ”Fiber Optic” ce nu mai e însă disponibil, care elimină metalul din compoziție. Jagwire păstrează structura metalică în cămășile XEX SL, dar folosesc mai puține fire. La cămășile tradiționale firele acoperă complet circumferința cămășii, XEX în schimb folosesc doar un număr mic de astfel de cabluri, reducând greutatea cu 30%.

jagwire-proshift-xex-sl-ultralightweight-cable-housing06Se poate vedea o diferență considerabilă de greutate între două bucăți de cămașă de aceiași lungime, 18 g putând fi destul de costisitoare de economisit la o altă componentă.

jagwire-Road-Lite-sealed-shift-cable-and-housing-kits01Cămășile XEX SL se găsesc în setul Road Elite Sealed Shift care conține cămașa internă Slick Lube Liner și cablu din polimer. Pentru cei ce au deja un kit instalat și doresc să schimbe componentele, Slick Lube Liner este disponibilă și separat. Sunt disponibile și cablurile Pro Polished care oferă performanță foarte bună la un preț acceptabil.

jagwire-housing-frame-protectors-mini-inline-cable-adjusters02Șuruburile de reglaj pe cablu Pro Mini Indexed Inline Adjusters sunt mai scurte și mai puțin voluminoase decât modelul Pro clasic. Există de asemenea noile protecții de cablu 5G Tube Top care se pot instala și după ce cămășile și cablurile au fost montate, modelele clasice făcând necesară desfacerea întregului sistem pentru instalare.

jagwire-sport-organic-disc-brake-pads01Jagwire oferă și o gamă nouă de plăcuțe de frână Sport Organic, ce folosesc un material special pentru putere mare și modulație excelentă fără zgomot pe vreme uscată, acestea au placa de bază din oțel.

Mai multe informații puteți afla de pe pagina producătorului.

Informații și imagini preluate de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =