Acum citesti
Ashima introduce frânele mecano-hidraulice PCD

Săptămâna trecută povesteam despre TRP care a îmbunătăţit frânele sale mecano-hidraulice HYRD. Astăzi Ashima anunţă lansarea unui nou produs, ceva de asemenea îmbunătăţit faţă de frânele de anul trecut Hydromech. Noile frâne Ashima PCD, jumătate mecanice jumătate hidraulice, promit mai multă fiabilitate şi randament.

Ashima PCD frane mecanice hidraulice 4

Corpul etrierului este din aluminiu forjat şi prelucrat CNC folosind un piston instalat pe laterală care împinge uleiul mineral în spatele plăcuţelor de frână de pe ambele părţi ale discului de frână. Pistonul care acţionează lichidul de frână este acţionat prin cablu, cablu ce poate fi acţionat la rândul său de orice manetă mecanică obişnuită de frână. Ashima recomandă utilizarea acestor frâne cu discuri de 160 însa pentru şosea, ciclocros şi cross country.

Ashima PCD frane mecanice hidraulice 3

Există două reglaje – unul jos la etrier pentru cablu şi al doilea tot pentru cablu însă sus la manetă. Preţul este în jur de de 200$ pentru setul faţă-spate şi se livrează cu discuri de 160 şi plăcuţe organice Shimano XTR. Greutatea anunţată este de 142gr / etrier. În afară de culoarea din imagine frânele sunt disponibile şi în roşu exolat.

Ashima PCD frane mecanice hidraulice 2

Ashima PCD frane mecanice hidraulice 1

Vezi Comentarii (6)
  • Salut

    O curiozitate personala: pentru cross country, de ce as alege aceste frane? De ce nu as trece direct la hidraulice? Care este avantajul lor?

    thx

    • Salut. Pretul ar trebui sa fie factorul decizional. La acest tip de etrier poti folosi orice maneta mecanica de frana care actioneaza un cablu. Asadar pentru aceste frane, sau altele similare, nu trebuie sa cumperi si conducta hidraulica si maneta de frana care include pistonul ci doar etrierul care include si pistonul manetei si pistoanele plecutelor de frana.

    • Salut. Este mentionat in articol: „Pistonul care acţionează lichidul de frână este acţionat prin cablu, cablu ce poate fi acţionat la rândul său de orice manetă mecanică obişnuită de frână.”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 12 =