Acum citesti
Focus lansează noua Paralane, cursiera de anduranță

Potrivit fabricantului noua Focus Paralane este mult mai mult decât o bicicletă obișnuită de anduranță pentru șosea. Noua cursiera dorește să fie o bicicletă de curse care să ofere calități ideale de confort la parcurgerea distanțelor lungi ce se desfășoară pe mai multe tipuri de suprafețe de rulare. Noua bicicletă dorește să fie bună și pentru concursuri tip Gran Fondo, dar și pentru ture pe macadam. Opțiuni de echipare și prețuri la final de articol.

focus paralane 01

Focus a identificat două poziții majore pentru bicicletele de șosea – una aplecată și sportivă, pentru aerodinamică maximă în timp ce entuziaștii adoptă o poziție mai dreaptă și mai confortabilă, dar și aceasta sportivă. Noua Focus Paralane este gândită pentru cei din urmă.

focus paralane 02

Pentru a obține acest lucru cadrul noii biciclete dispune de o distanță verticală mai mare între rulmentul pedalier și mijlocul țevii head tube. În același timp s-a micșorat distanța orizontală dintre rulmentul pedalier și mijlocul țevii head tube. În plus, la noua bicicletă se folosește o furcă mai lungă ce permite utilizarea de anvelope mai late de până la 35 mm.

focus paralane 04

Însă confort înseamnă și complianța cadrului, cât de confortabil este pe denivelări. Focus s-a ocupat și de acest aspect optimazând forma țevilor care alcătuiesc triunghiul spate al cadrului. S-a ajuns la o formă eliptică a secțiunii țevilor. În plus această formă a secțiunii țevilor variază de la un capăt la altul, motivul fiind tot obținerea unui confort cât mai bun.

focus paralane 03

În plus față de confortul venit de la secțiunea țevilor triunghiului spate, mai avem și țevile seat stay și chain stay care sunt ușor curbate spre interior pentru a se comporta ca niște arcuri lamelare. Nu în ultimul rând și țeava seat tube a fost optimizată, revenindu-se la diametrul vechi de 25,4mm pentru a atenua și mai mult vibrațiile venite de la drum.

focus paralane 05

Noua Paralane este gândită să fie folosită tot timpul anului, indiferent de vreme. Acesta este și motivul pentru care cadrul oferă posibilitatea instalării aripilor pentru noroi fie că montarea se face în găurile din cadru sau furcă fie cu ajutorul sistemului Fender Bridge Installer care presupune instalarea unei punți între țevile seat stay, necesară instalării aripii spate. Partea frumoasă este însă că bicicleta se vinde împreună cu un set de aripi incluse.

Gama Focus Paraline este alcătuită din 10 modele din care 6 cu cadru din carbon. Pentru fiecare versiune de cardu va exista și varianta de damă “Donna” care va oferi puncte de contact specifice anatomiei feminine: șa, ghidon și lungime angrenaj pedalier. Fiecare model va fi disponibil în 6 opțiuni de mărime a cadrului. Toate modelele, indiferent de preț, vor fi echipate cu frâne pe disc, pentru eficiență maximă. În plus prinderea roților se va face prin noul sistem rapid RAT dezvoltat tot de Focus.

focus paralane factory focus paralane tiagra focus paralane etap focus paralane donna ultegra focus paralane al tiagra focus paralane al 105 focus paralane al apex 1 focus paralane al donna tiagra focus paralane ultegra focus paralane 105 preturi focus paralane

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − four =