Acum citesti
NOX debutează cu noua jantă S36R din carbon pentru şosea şi ciclocros

NOX S36R este gândită să fie o jantă premium din carbon bună-la-toate. Noul produs este anunţat a fi mai rigid oferind rezistenţă mai mică la înaintare, aerodinamică mai bună şi frânare mai performantă. Designul noii jante este simetric, cu o adâncime de 36mm fiind destinată doar frânelor pe jantă.

jante carbon cursiera ciclocros nox S36R 02

Pentru a urma nou trend al jantelor mai late pentru şosea, pietriş şi cx noile S36R primesc o lăţime internă de 20,5 mm şi externă de 28mm. Această lăţime este şi răspunsul celor de la NOX pentru rezistenţă mică la înaintare. Anvelopa este întinsă mai bine pe lăţimea jantei pentru a se pierde mai puţină energie în momentul deformării carcasei anvelopei în timpul pedalării. Pentru a deveni şi mai rapide jantele sunt compatibile tubeless.

jante carbon cursiera ciclocros nox S36R 03

Din punct de vedere al aerodinamicii NOX numeşte noile jante „parabole conice” în sensul că cea mai lată zonă este situată la jumătatea adâncimii jantei (nu în zona de frânare). NOX spune că această formă în secţiune oferă cel mai bun compromis între aerodinamică şi rezistenţă mică la vânt lateral.

Pentru frânare mai bună NOX S36R foloseşte „răşini de clasă mondială impregnate pentru frânare”. Practic este vorba de o suprafaţă abrazivă integrată în zona de frânare a jantei, suprafaţă care trece prin împletitura din carbon 3K.

De asemenea NOX spune că rigiditatea este specialitatea lor. Acesta este şi motivul pentru care în jantele NOX din carbon vei găsi mai multe găuri pentru spiţe decât găseşti în general în jantele din carbon.

Janta are o greutate de 410 grame şi un preţ de 480 $. Este disponibilă pentru spiţare cu 20, 24, 28 şi 32 spiţe. O roată completă costă de la 1.430$ în sus.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 4 =