Acum citesti
Pedalele GARMIN VECTOR acum măsoară presiunea în plăcuţe, decalajul stânga-dreapta şi multe altele

Recent Garmin a prezentat opţiunea Garmin Vector S power meter instalată pe o singură parte a angrenajului pedalier care regla senzorul instalat pe partea stângă în aşa fel încât să aproximeze şi puterea generată de piciorul drept. Avantajul consta în preţul mai mic. Acum Garmin a prezentat noul Cycling Dynamics adus la zi pentru Vector şi ciclocomputerele Garmin. Noul sistem interpretează semnalul primit de la pedale într-un nou mod. Acesta afişează Faza de Putere (Power Phase) – cât de puternic apeşi pe pedale în fiecare moment al rotaţiei angrenajului, compară timpul petrecut pedalând din picioare versus cel petrecut stând pe şa şi îţi arată cum este transferată puterea spre pedale prin platforma Canter Offset.

garmin vector Power Phase 1

Toate aceste informaţii vor fi afişate pe acelaşi ecran şi în Garmin Connect după sincronizare. Garmin va lansa un update pentru software-ul pedalelor şi al unităţii centrale pentru ca totul să prindă viaţă.

Secţiunea Power Phase îţi arată unghiurile picioarelor în care începi şi termini generarea de cuplu pozitiv. Garmin spune că acest lucru este folositor pentru a-ţi putea regla şi poziţia optimă a şeii. În plus poţi vedea cum generezi putere în funcţie de poziţia pe bicicletă (pedalat din picioare sau de pe şa) sau în funcţie de teren (dacă urci sau pedalezi pe plat). Bineînțeles că pentru asta vei avea nevoie de platforma standard Vector instalată pe ambele pedale pentru a vedea clar cifrele generate de piciorul stâng şi drept.

garmin vector Power Phase 2

Platforma Center Offset arată câtă putere este trimisă pe fiecare parte a centrului pedalei. Aceste informaţii pot fi folosite pentru a-ţi îmbunătăţi poziţia pe bicicletă, dar şi poziţia plăcuţei din talpa pantofului. Nu în ultimul rând informaţiile sunt folositoare pentru a preveni eventuale probleme medicale dacă tu pedalezi fără să-ţi dai seama într-o poziţie dăunătoare corpului tău.

În cele din urmă sistemul îşi dă seama singur dacă pedalezi ridicat din şa sau aşezat şi contorizează timpul pentru amândouă. După tură poţi analiza şi compara timpii şi decide ce este mai bun sau eficient pentru tine. Sistemul afişează evident şi cadenţa şi viteza corespunzătoare momentelor respective. Astfel îţi vei putea da seama dacă este mai bine să stai în şa şi să macini la pedale sau să te ridici şi să forjezi.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − three =