Acum citesti
Sapim lansează noile spiţe din carbon CX-Carbon

Noile Sapim CX-Carbon sunt promovate drept cele mai rigide şi mai uşoare spiţe aero din toate timpurile având o greutate de doar 3 grame fiecare.

spite carbon Sapim CX-Carbon 01Construcţia este din carbon până în capăt unde avem oţel CX-Ray înfiletat şi care foloseşte niplu standard. Deşi noile spiţe pot fi folosite pe orice jantă pentru a le utiliza îţi trebuie un butuc special produs de Edco. Preţul estimat va fi de 16$ / spiţă data introducerii pe piaţă fiind martie 2016.

Capătul spiţei are un bulb de 4,5 mm care se fixează în interiorul butucului, un design pe care îl întâlnim şi la Mavic. Forma este însă unică asta însemnând că butucul trebuie să fie şi acesta „custom”.

Noile spiţe sunt cu cel puţin 25% mai uşoare decât celelalte modele de la Sapim, dar sunt şi cu 10% mai rezistente. Rezultă că roata va fi şi aceasta mai robustă deşi mai uşoară în acelaşi timp. Spiţele au practic o elongaţie apropiată de zero asta însemnând că asupra lor se poate aplica o tensiune foarte mare. Producătorul spune însă că noile spiţe trebuie strânse normal altfel vor distruge janta. Rezultând o roată mai rigidă înseamnă că aceste spiţe vor fi potrivite să fie utilizate la roţi folosite în curse de tip criteriu sau căţărări şi nu pentru curse lungi de o zi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × three =