Acum citesti
Cutie de viteze integrată în angrenaj, de la Efneo

Angrenajele ce dispun de o cutie de viteze integrată nu reprezintă o noutate absolută, dar polonezii de la Efneo au lucrat pentru a scoate pe piață un produs cât se poate de accesibil. Iar în mare parte, chiar au reușit, căci noul lor angrenaj, dezvoltat momentan pentru bicicletele de oraș, va costa doar 220$ (în timpul campaniei de pe Indiegogo). Asta înseamnă cu mult mai ieftin decât unele angrenaje simple, cu 3 foi.

efneo-angrenaj-viteze-integrate

Dacă tonul l-au dat de la Truvativ, cu angrenajul Hammerschmidt, între timp au mai apărut producători care au încercat timid marea cu sarea, în schimb rezultatul a fost insesizabil. Ce au reușit cei de la Efneo a fost să obțină finanțare online pentru proiectul lor într-un ritm foarte rapid.

Ce reprezintă acest angrenaj cu viteze integrate? O latură foarte utilă atunci când circuli prin oraș spre exemplu. Schimbarea rapoartelor se face foarte simplu, chiar și atunci când stai pe loc. Astfel nu va mai fi nevoie să schimbi de fiecare dată vitezele pe măsură ce te apropii de un semafor sau să pleci pedalând greu în cazul în care uiți să schimbi viteza din timp.

Acest angrenaj poate fi folosit fără probleme pe un sistem de transmisie single speed sau pe unul cu mai multe pinioane, oricare din variante oferind suficiente rapoarte astfel încât să te descurci în mediul urban.

Ideea a fost dintotdeauna excelentă, însă au existat puțini producători care s-au avântat în a crea un astfel de produs pentru mase, la un preț cât se poate de decent. De acum înainte, pentru cei de la Efneo calea este deschisă, iar extinderea către aria MTB-ul nu ar trebui să fie deloc una dificilă.

Despre funcționalitatea sistemului, în filmul de mai jos:

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 2 =