Acum citesti
Diamondback Andean, probabil cea mai rapidă bicicletă de serie
diamondbackandean6-1473886379911-1ld0kktg2763q-630-80Andean-White-Paper_pdf2Andean este o bicicletă care a fost produsă cu un singur scop: să fie cea mai rapidă bicicletă posibilă! Evident, un astfel de bolid nu respectă normele aerodinamice stricte UCI, așa că scopul ei principal este momentan triatlonul. Ea s-a născut dintr-o colaborare între Diamondback, KQ Studios și mulți alți specialiști în aerodinamică din afara lumii ciclismului.

andean_model_v01Testările s-au făcut în tunelul aerodinamic de la UTIAS – Institutul de Studii Aerospațiale de la Universitatea din Toronto, în colaborare cu Dr. Philippe Lavoie. Aceștia au un tunel mai mic, la scară 1/2, care oferă un mediu superior de testare, fiind nevoie de controlul unui număr mai mic de variabile, rezultatele fiind foarte detaliate.

Bicicleta a fost proiectată și executată sub formă de prototip SLA (Stero Litography) folosind ca bază modelul aprobat UCI Serios, fiind creată o machetă a modelului Andean și a ciclistului la scară 1/2. Tehnologia modelelor la scară redusă e folosită cu succes și în Formula 1 și alte aplicații, fiind un sistem mai versatil și adaptabil.

andean_rearview_v01diamondback-andean-7Andean a fost dezvoltată folosind designul integrat, fiind măsurată bicicleta împreună cu ciclistul. Bicicleta a fost privită din puntul de vedere a vântului, ca un element complex care luptă cu curenții de aer. După modelare CFD, sute de variante de prototip și săptămâni întregi în tunelul aerodniamic, Andrean a ajuns o bicicletă foarte rapidă.

Aerocore este inima lui Andean și reflectă designul integrat. Bicicleta a fost proiectată începând de la axul roților, cea mai puțin aerodinamică zonă, spre mijlocul cadrului și apoi în sus. Rezultatul este Aerocore: o placă de vânt care începe de la roata din față, trece peste monobloc și iese pe la roata din spate. A fost îmbunătățită curgerea laminară a curenților peste tot sistemul, fiind redusă puternic frânarea sub toate unghiurile.

andean_labels_v01diamondback-andean-4Sportivii triatloniști profesioniști au insistat să rezolvăm problema lipsei spațiilor de transport din bicicletele de azi. Cum Andean a fost construită de la zero, s-au putut proiecta zone de depozitare speciale pentru geluri, tablete cu săruri, cremă de soare și resturile pe care toate acestea le generează, Andean lăsând sportivii să se concentreze la cursă.

andean_side_v02Andean este disponibilă în multe variante de echipare, cu multe combinații de transmisii, roți și alte componente din care se poate alege. FIecare exemplar este asamblat exclusiv în atelierul propriu, Diamondback Studios. Mecanici profesioniști lucrează împreună cu echipa de producție pentru a crea pentru voi bicicleta de vis, piesă cu piesă, personalizată după preferințele fiecăruia. Prețurile vor fi între 4.799,99 și 8069,99 $.

Bicicleta va fi vândută direct de la producător, ceea ce va permite obținerea unui preț foarte competitiv. Bicicleta va fi asamblată și verificată chiar de echipa care a proiectat-o, ajungând apoi direct la ușa fiecărui cumpărător.

Mai multe informații puteți afla de pe pagina producătorului.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − eight =