Acum citesti
Drössiger XEA 29/27.5: bicicletă de Superenduro cu XTR Di2

Mai nou se vehiculează un alt termen din categoria enduro și anume, Superenduro. Acesta descrie o bicicletă și mai capabilă de enduro, care vine echipată cu suspensii de 180mm și nu de 160mm așa cum a fost descris inițial segmentul. Pe scurt, bicicletele de enduro pășesc încetul cu încetul pe tărâmul celor de Freeride, timid pe moment, ce-i drept.

drossiger_xea_2015

Drössiger lansează modelul XEA cu roți de 29 de inch sau de 27.5 inch, cu suspensii de până la 180 de mm și echipate, opțional, cu noul sistem de transmisie electronic Shimano XTR Di2.  Vorbind de suspensii, impresionant este faptul că pentru versiunea cu roți de 29 de inch, nemții au reușit să înglobeze cumva suspensiile de 170 de mm, un lucru nu tocmai ușor și considerat aproape imposibil în trecut.

Chainstay-ul va fi foarte scurt pentru ambele versiuni de roți, de 430mm în cazul 29er-ului și de doar 420mm în cazul modelului cu roți de 27.5 inch. Unghiul headtube-ului va fi de 66.5 grade pentru versiunea 29er și de 66 de grade pentru 27.5, pe când înclinația seattube-ului va fi similară la ambele modele, de 74.5 grade. Cei de la Drössiger au declarat că ambele biciclete au fost optimizate și pentru urcări, promițând că rider-ul nu va risipi foarte multă energie pe porțiunile respective de traseu.

Mai trebuie menționat faptul că furcile celor două modele vor avea o suspensie cu 10mm mai mică decât cursa cadrului, 160mm în cazul 29er-ului și 170mm în cazul modelului cu roți de 27.5 inch.

Un headtube conic va exista pe noul XEA, la fel ca și un ax de prindere a roții de spate X-12, un BB de tip Pressfit 92, prindere de chainguide ISCG05, cabluri trase prin interior dar și posibilitatea de a monta un sistem de transmisie electronic Shimano XTR Di2. Prețurile nu au fost momentan făcute publice.

via Drössiger

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 3 =