Acum citesti
Eveniment: Mausolee pe bicicletă, la a 2a ediție

Zilele Europene ale Patrimoniului ne oferă ocazia minunată de a descoperi comori culturale sau istorii care se află, adesea, lângă noi. Anul acesta, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea în parteneriat cu Asociația Sportivă ”VeloPower” vă propune ca pe data de 17 septembrie 2016, de la primele ore ale dimineții, să pedalăm pentru a redescoperi istorii din Primul Război Mondial la o aruncătură de… mătură.

mausoleeTraseul celei de-a II-a ediții a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” este de aproximativ 120 km (dus-intors) cu plecare de la Mausoleul Eroilor Mărășești până la Mausoleul Eroilor Soveja și retur.

Zilele Europene ale Patrimoniului nu reprezintă doar un prilej de a descoperi istoriile Primului Război Mondial din Vrancea ci sunt un prilej pentru a fi martori, pe viu, ai tradițiilor din renumita comună Soveja. Noi ne dorim ca în acest an Zilele Europene ale Patrimoniului să reprezinte și un prilej pentru a arăta că, atunci când este cazul, putem fi solidari în susținerea unui demers cultural!

Astăzi am anunțat data evenimentului – 17 septembrie 2016- și intenția noastră de a căuta sprinjinul necesar care să dea noi valori simbolice evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”.

Stați pe recepție pentru a vedea cine a răspuns solicitarii noastre, dar și pentru a afla informațiile necesare pentru înscrierea la eveniment.

P.S. Sperăm ca pe 17 septembrie 2016 să pedalăm cât mai mulți spre Soveja caci, asa cum opera lui Brancusi ”Cumintenia Pământului” nu este o piatră, nici patrimoniul pe care îl vom vizita noi nu reprezintă doar o filă de istorie! Fii implicat, pedalează/donează.

Pagina evenimentului poate fi accesată aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + nineteen =