Acum citesti
Călătorie între Cer și Pământ anunță data pentru 2017

Cunoscutul concurs de ciclism mtb Călătorie între Cer și Pământ de la Târgu Ocna anunță data desfășurării pentru anul acesta. În 2017 evenimentul va avea loc în weekendul 10 și 11 iunie. Poate vă întrebați de ce 2 zile? Pentru că anul acesta se și aleargă!

Competiția este una dintre cele mai inedite din România și din lume întrucât traseul de concurs intră și în subteran. Concurenții pedalează nu doar peste dealurile și pe potecile din pădurile din zonă ci intră și în labirintul de tuneluri care alcătuiesc mina de sare Trotuș. Traseul este împărțit aproape egal – 7,5 km în subteran și 7,5 km pe deasupra, formând o buclă de 15 km. Regula evenimentului este simplă: concursul de ciclism durează două ore și cine face cât mai multe ture de 15 km în aceste două ore, câștigă.

foto Dragos Constantin

Însă pentru 2017 Călătorie între Cer și Pământ vine cu o noutate. De data aceasta va fi și concurs de alergare pe același traseu, dar în zile diferite. Cum evenimentul durează două zile, într-una din zile va fi proba de bicicletă, iar în cealaltă proba de alergare. Astfel, pasionații de alergare vor putea acum și ei să experimenteze senzațiile speciale când vor alerga pe sub pământ la lumina frontalelor și sub efectul aerosolilor. Totuși nu trebuie uitat că traseul de concurs parcurge peisaje cât se poate de pitorești și provocatoare și pe la suprafață, trecând inclusiv prin pădurea de pini de lângă Târgu Ocna.

foto Petrut Floroiu

Nu în ultimul rând, pentru „entertainment maxim”, traseul trece inclusiv prin Primăria din Târgu Ocna. Încă din 2013 de la prima ediție, autoritățile au fost încântate de idee susținând fără rezerve acest concurs. Pentru a-și arăta entuziasmul, edilii au pus la dispoziția concurenților chiar și clădirea Primăriei ale cărei holuri erau parcurse pe bicicletă. Acum se va și alerga pe acolo.

foto George David

Urmăriți pagina oficială a concursului cât și fluxul nostru de știri pentru a fi la curent cu momentul deschiderii înscrierilor. Taxa de participare va fi cea mai mică la început, după care va crește treptat pe măsură ce ne apropiem de data concursului 10-11 iunie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 12 =