Acum citesti
FreeRider pleacă în Turultrans

Cu sezonul de bicicletă pe terminate am spus că a venit vremea să mai ieşim şi la ture de plăcere. Cum însă în week-end încă mai sunt concursuri, ne-am decis ca această tură să o facem în timpul săptămânii. Turultrans este o tură de bicicleta care uneşte cele două drumuri alpine Transfăgărăşan şi Transalpina într-o singură expediţie de 4 zile. Ok, ştim că nu este o noutate, cele doua Trans-uri au fost făcute „dintr-un foc” deja de mulţi ciclişti, însă majoritatea au făcut această tură în regim de concurs sau oricum, contratimp, încercând să obţină sau să doboare recorduri personale. Tura noastră va fi realizată într-un ritm mai puţin alert şi mult mai accesibil majorităţii pasionaţilor de ciclism. Vom realiza la final de tură un articol-ghid cu statistici şi recomandări ce sperăm să fie de folos celor care vor dori să facă în viitor aceeaşi expediţie.

Transalpina 2012
Transalpina 2012

Turultrans 2014 începe azi şi, timp de patru zile cicliştii vor avea de parcurs peste 400 km având de urcat peste 6.000m diferenţă de nivel. Însă chiar şi parcursă în 4 zile, spre deosebire de 24 de ore cât se poate face dacă pedalezi în regim de record personal, tura nu va fi deloc uşoară întrucât participanţii nu au nicio susţinere din exterior. Nu vor avea maşină de asistenţă şi îşi vor transporta toate bagajele. Nopţile vor fi însă petrecute la pensiuni.

Redactorul nostru, Dan Mazilu, împreună cu un grup de prieteni a plecat azi din Curtea de Argeş cu destinaţia Novaci. Aceasta va fi prima zi a turei fiind şi prima zi de tranziţie întrucât abia a doua zi va urma prima urcare a expediţiei, Transalpina. A 3a zi va fi încă o zi de tranziţie, între Şugag şi Cârţişoara pentru ca în ultima zi să se traverseze Transfăgărăşanul.

Pentru această expediţie ne bucurăm de sprijinul magazinului de biciclete Emmedue Sport care ne susţine cu nutriţie sportivă pentru întreaga durată a turei. Am ales să folosim mai multe produse de la ProAction, fiecare cu rolul său. Astfel ProAction Mineral Plus va fi folosit pentru băutura din timpul zilei, pentru ca sărurile pierdute prin transpiraţie să fie rapid înlocuite, ProAction MaltoDex va fi de folos tot pentru prepararea băuturii însă va furniza energie pentru întreaga zi, ProAction Carbo Sprint Gel pentru momentele în care va fi nevoie de energie instant, iar căţărările de pe cele două Trans-uri nu vor duce lipsă de asemenea momente, ProAction Amino Bar şi Fruit Bar pentru nutriţie de lungă durată pe parcursul întregii zile şi ProAction Mineral Plus Magneziu pentru ultimele două zile când organismul şi muşchii vor fi obosiţi şi mult mai predispuşi la crampe.

La ora la care este publicat acest articol „eroii” noştri sunt deja de aproape 3 ore pe traseu. Iar cum vremea pare să fie decentă pentru următoarele zile de-a lungul traseului lor, le urăm baftă, vânt din spate şi o tură fără peripeţii. Vom încerca să vă ţinem la curent cu desfăşurarea fiecărei zile de pedalat.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × four =