Acum citesti
Peste 200 de participanți la prima paradă Mămici pe biciclete

Weekendul trecut au avut loc în ţară mai multe evenimente “bike related” însă o premiera am avut în Bucureşti cu ocazia primei ediţii “Mămici pe biciclete”.

Gravide și cu copii / Oricum am fi,
Noi nu renun
țăm la biciclete / Pedalăm pentru un oraș mai verde

a fost sloganul sub care s-a desfasurat aceasta intrunire. Peste 200 de gravide, mămici cu bebeluși în marsupiu, mame alături de copii pe triciclete sau pe propriile biciclete, precum și tătici, bunici, unchi, mătuși, bone, au pedalat sâmbătă, 26 septembrie 2015, în prima ediție a Paradei ”Mămici pe Biciclete” din București. Comunitatea susține că bicicleta este un mobil de educație sustenabilă pentru copii și un instrument al schimbării, pe lângă a fi un mijloc de transport și de agrement.

Mamici pe Biciclete_26 septembrie 2015_mainoi8Parada a avut loc pe pistele din jurul Parcului Herăstrău. Mămicile și copiii au fost întâmpinați de actori profesioniști care au asigurat buna dispoziție inainte și după turul ciclist, iar la final au fost recompensați cu premii din partea sponsorilor.

Mamici pe Biciclete_26 septembrie 2015_mainoi5”După această primă ediție care a stat sub auspiciile ploii, și care a adunat, totuși, atât de multă lume, avem siguranța că, dacă e cineva care poate schimba fața orașelor în care trăim, aceștia sunt părinții dedicați educației copiilor lor. Împreună și cu gândul la generațiile viitoare, mămicile pe biciclete pedalează pentru un mediu mai curat și o lume mai bună. Astfel, vom continua organizarea evenimentului în viitor, atât în București, cât și în alte orașe ale țării.” – Nicoleta Cîrjan, Președinte Asociația MAINOI.

Mișcarea ”Mămici pe Biciclete”, inițiată de Asociația MAINOI, vizează sensibilizarea opiniei publice și a autorităților locale cu privire la statutul bicicliștilor urbani și a îmbunătățirilor necesare unei infrastructuri dedicate.

Mamici pe Biciclete_26 septembrie 2015_mainoi3Organizatorii mulţumesc sponsorilor și partenerilor care au crezut în potențialul acestei inițiative: Marionnaud, Minimartieni, Giant, Lipton, Prigat, Scutece-Bio, Pure Cosmetics, Agugu Handmade, Hainute Unicate de Mami a mea Create, Foto4Ever, Radio Itsy Bitsy, Freerider.ro, Copilul.ro, SfatulMedicului.ro, cafeneaua Tete-a-Tete, Adevaratii VeloPrieteni, BikeSchool, I’Velo, SkirtBike, Gagoo Media.

Dacă și tu crezi că mămicile pe biciclete pot schimba orașul în care trăim și vrei să te implici în proiectul Mămici pe biciclete, eşti invitat/ă să-i contactezi pe organizatori.

Mamici pe Biciclete_26 septembrie 2015_mainoi6

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 11 =