Acum citesti
Primele Campionate Naţionale de Fat Bike

În februarie anul acesta o nouă eră începea în lumea ciclismului de munte. Zăpada era perfectă şi traseul pregătit pentru primul Campionat Naţional de Fat Bike. Da, nu citiţi greşit. Singura precizare este că evenimentul se desfăşura în SUA la Powder Mountain, Utah.

pinkbike-com campionatul national sua fat bike 02

Aşadar americanii şi-au organizat nici mai mult nici mai puţin de campionat naţional şi pentru acest tip de biciclete. Adevărul este că la ei fenomenul este mult mai dezvoltat, iar potecile şi drumurile alpine dispun mai tot timpul de stratul perfect de zăpadă.

Participanţii la primul Campionat de Fat bike din istorie au avut vârste de la 15 la peste 70, iar traseul a fost amenajat de jetski-uri pentru ca cicliştii să aibă un randament cât mai bun. Traseul a avut 30 km şi a fost presărat cu o multitudine de obstacole naturale şi artificiale.

pinkbike-com campionatul national sua fat bike 12

Câştigătorul acestei prime ediţii a fost Ned Overend, în vârstă de 59 ani, de la Specialized Factory Team. El a câştigat la categoria Masculin Pro Open în faţa lui Brad Bingham şi Travis Brown. Overend este însă un veteran al podiumului cariera sa începând încă din 1980. În 1990 el a devenit Campion Mondial de MTB fiind de şi şase ori câştigător al Campionatului Naţional NORBA de MTB. Tot el a fost de două ori Campion mondial XTERRA şi mai cel mai recent Campion CX UCI Masters 55-59.

Februarie 2016 cu siguranţă ne va aduce veşti noi şi interesante despre acest fenomen „gras”.

Sursa foto pinkbike.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + one =