Acum citesti
Salzkammergut Trophy – maratonul cu 21 categorii de concurs. Una sigur ți se potrivește!

Vara aceasta pe 15 iulie, micul orășel Bad Goisern din Austria, va fi gazda unei noi ediții a celui mai mare maraton mtb din Austria, și unul din cele mai mari ca număr de participanți, din lume. Salzkammergut Trophy va sărbători anul acesta a 20a ediție, un eveniment cu o vârstă respectabilă.

salzkammergut-trophy-2015-01-foto-sportograf

Maratonul este însă cunoscut în lume pentru mai multe motive, poate cel mai important fiind faptul că cel mai lung traseu din cadrul maratonului are nu mai puțin de 211 km lungime, 7.119 m diferență de nivel, iar startul are loc la ora 5 dimineața!

sportograf-83507553_lowres

Însă nu trebuie să fii un ultra-maratonist pentru a participa la acest concurs întrucât organizatorii oferă în total 21 de trasee cu lungimi diferite, și starturi la ore rezonabile:

  • Maraton mtb: 22 km, 38 km, 54 km, 76 km, 119 km, 211 km
  • All mountain: 55 km
  • Uniciclu: downhill, maraton 22 km, maraton 38 km
  • Cursa pentru copii Scott Junior Trophy
  • eMTB Trophy – maratonul pentru mtb-uri electrice

Dacă uniciclul nu este prea popular în România, all mountain-ul este totuși din ce în ce mai prezent, iar anul acesta la Salzkammergut Trophy vei găsi traseul D special gândit pentru această disciplină.

salzkammergut-trophy-02

De asemenea nici mtb-urile electrice nu sunt încă la un nivel de invidiat la noi în țară. Însă dacă deții un astfel de agregat, vei putea participa în Austria la proba destinată special lor. Noi am avut o experiență cu adevărat electrică în 2016 la maratonul Transilvania Bike Trails Race unde am concurat pe o electrică. A fost cu adevărat o aventură întrucât nu era suficient să-ți dozezi propriul efort ci trebuia să ai grijă și de bateria bicicletei, să-ți ajungă pentru toți cei 80 km cât a avut cursa.

salzkammergut-trophy-2015-02-foto-sportograf

Însă desigur, vedeta evenimentului este tot proba de mtb clasic. Organizatorii pun la dispoziția concurenților un eveniment exemplar și condiții ideale de concurs. În funcție de resursele tale poți alege unul din cele 6 lungimi de traseu, fiecare cu diferența de nivel aferentă.

salzkammergut-trophy-2015-foto-erwin_haiden-01

De ce merită să iei în considerare acest eveniment? Categoric nu doar pentru partea de concurs ci poate în special pentru vacanța pe bicicletă pe care o poți petrece în Austria. Dacă tot faci drumul până acolo merită să mai stai câteva zile – o săptămână și să pedalezi pe toate potecile și drumurile asfaltate pe care le găsești, așa cum am făcut și noi.

salzkammergut-trophy-2015-foto-erwin_haiden-02

Dar și partea competitivă a concursului trebuie luată serios în seama. Îți va fi pus la încercare antrenamentul și condiția fizică pentru lungile urcări, dar și tehnica pe care trebuie să o ai pentru a coborî porțiunile tehnice dificile, pe bicicletă și nu pe lângă bicicletă. Toate acestea însă desfășuate pe potecile și forestierele perfecte și idilice din Austria.

Grăbește-te să-ți rezervi locul și să te înscrii la acest maraton mtb. Taxa de înscriere variază în funcție de perioada în care te înscrii.

sportograf-83440225_lowres

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + four =