Acum citesti
Force în 2017: cadre, furci, încălțăminte de iarnă și alte noutăți

Force și-a clădit o imagine bună în ultimii ani, oferind produse de calitate la prețuri mai mult decât decente, aceasta fiind de altfel aparent cheia succesului în economia zilelor noastre. Și pentru că lucrurile au mers atât de bine, anul aceștia cehii își extind portofoliul de produse, cele mai notabile fiind cadrele și furcile, dar și alte accesorii pentru biciclete. Înainte de trece în revistă noutățile, este bine de știut că cei de la Force fabrică aproape tot ce-ți trece prin cap, de la roți, anvelope și angrenaje până la pinioane, pedale și chainguide-uri.

Voi începe cu noul cadru pentru biciclete 29er, botezat Grannus 29, construit din aluminiu 6061, care va fi oferit la un preț competitiv. Acesta are cablurile trase prin exterior, un headtube conic și prindere post mount pentru frâna de spate. Este bine finisat și este oferit în două combinații de culori: alb cu negru și negru cu alb și roșu.

DSCF1717 DSCF1705Dacă până în prezent cei de la Force construiau doar furci fixe, unele chiar din carbon, pentru anul viitor aceștia pregătesc câteva furci cu suspensie, încadrate în segmentul entry-level. Acestea vor fi disponibile pentru bicicletele cu roți de 26 și 29 de inch și pentru cele de trekking. Primele două au curse între 80 și 100mm, pe când cele pentru trekking, 50 mm. Doar modelele pentru roata de 26 de inch au și prinderi pentru V-Brake, versiunea pentru 29ere fiind gândită doar pentru frâna pe disc.

DSCF1715În ceea ce privește ciclocompueterele, Force va adăuga gamei unul nou, wireless. Force WLS 20 va fi rezistent la apă, are 20 de funcții, 2 setări pentru dimensiunea roții și păstrează memoria internă după schimbarea bateriei. Se poate folosi pe bicicletele cu roți de 27.5 sau 29 de inch, iar greutatea este de doar 53 de grame. Carcasa este construită din plastic și sub ciclocomputer se află cele două butoane prin care accesezi diferitele funcții.

DSCF1706
În stânga jos, este noul ciclocomputer.

Și la capitolul lumini oferta Force este extrem de bogată, mai ales că anul acesta s-au alăturat alte trei modele gamei deja existente: Force Cass capabil să genereze 300 de lumeni, cu o greutate de 54 de grame, Force Shark cu 1.000 de lumeni, acesta fiind și cel mai puternic dintre cele noi și Force Bug, cu 400 de lumeni. Toate se pot încărca prin USB.

DSCF1708Încălțămintea de iarnă Force ICE MTB este un nou produs care vrea să concureze cu cei mai cunoscuți din domeniu, conform producătorului, fiind vorba despre o pereche de încălțăminte foarte eficientă pe timp de iarnă. Sunt contruiți din nylon compozit, au un calapod anatomic, sunt compatibili cu plăcuțele SPD, iar crampoanele sunt mari pentru a oferi o aderență foarte bună.

DSCF1709În categoria accesoriilor cei de la Force ne-au spus că au adăugat un produs nou, manșoanele din silicon, deoarece sunt folosite din ce în ce mai des de către cicliști. Acestea sunt gândite pentru a absorbi din șocuri, au un diametru de 31mm și o lungime de 130mm, iar greutatea unei perechi este de doar 31 de grame.

DSCF1713Nu în ultimul rând trebuie menționate noile foi, pentru transmisiile 1×11. Astfel, poți înlocui foaia actuală, dacă este uzată, cu una de la Force, motivul principal fiind prețul micde achiziție.

DSCF1714
În imagine se pot vedea diverse modele de foi, însă nu cele pentru 1x.

Aceasta este disponibilă cu 32 sau 34 de dinți, pentru prindere în 4 puncte. Și chiar dacă ni s-a spus că toate acestea componente vor beneficia de prețuri rezolnabile, acestea nu au fost momentan făcute publice. Prin urmare, nu putem decât să-i credem pe cuvânt.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 17 =