Acum citesti
A început periplul Alinei Ene, care și-a propus să ajungă în Indonezia pe bicicletă

Alina Ene nu este o premieră printre știrile noastre, însă este important de subliniat că azi și-a început călătoria spre Indonezia. Reluăm puțin povestea ei pentru cei care nu sunt încă la curent cu aspirațiile ei.

astry

Astăzi, o tanara din Focsani s-a pornit inspre Indonezia pe bicicleta, devenind astfel prima romanca ce se incumeta la o astfel de cicloexpeditie. Alina Ene, de profesie designer vestimentar, va parcurge pe doua roti 5.633 de km, din cei aproximativ 15.000 la cat a evaluat intreaga distanta, restul de kilometri urmand a fi parcursi cu avionul. Tarile prin care tanara romanca urmeaza sa fluture tricolorul sunt: Bulgaria, Turcia, Georgia, Armenia, Iran,  Thailanda, Malaezia, Singapore si tara de destinatie, Indonezia.

Directia a fost data de faptul ca a castigat bursa Darmasiswa, acordata de statul indonezian tuturor tarilor cu care se afla in relatii diplomatice. Astfel Alina are la dispozitie 88 de zile sa ajunga in Jakarta. Din septembrie va studia tehnicile de artizanat, timp de un an de zile, in cadrul Institutului de Arta Indoneziana din Padang Panjang.

traseu

Alina nu este un sportiv de performanta. Insa cicloturismul presupune anduranta a spiritului in primul rand. Este un om obinuit care si-a propus o experienta inedita, fapt care face lucrurile mai interesante. Ea si-a propus sa documenteze pe blog-ul proiectului, Artsy Wheels, intreaga experienta prin desene, ceea ce aduce unicitate chiar si printre practicantii de cicloturism

Pentru a strange banii necesari Alina a desfasurat o campanie online de crowdfunding. Insa cicloexpeditia nu ar fi fost posibila fara sprijinul sponsorilor: Nikon, Traveo, Mountain Shop, iCycle, Sprint Bikes, Cool Sport, Shillex, Unior Tepid, KTM.

Iată și o poză cu Nelu, bicicleta cu care Alina va petrece o bună bucată de drum.

nelu

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 4 =