Acum citesti
Aproape 30.000 de studenţi s-au folosit de studentObike în 2015

Asociaţia Green Revolution anunţă încheierea sezonului 2015 „studentObike”, proiect adresat studenţilor care au ales sa folosească bicicleta ca mijloc de transport alternativ. Potrivit asociaţiei aproape 30.000 de studenţi au folosit bicicletele galbene de oraş de-a lungul anului 2015. Programul studentObike este prezent în cele mai mari centre universitare şi are o vechime de 5 ani în România.

studentObike 2015 (2)

În Bucureşti în centrele localizate în Complex Agronomie – Herăstrău, Politehnica – Rectorat şi Politehnica – Regie, peste 14.000 de studenţi au închiriat bicicletele studentObike. La Iaşi aproape 5000 de studenţi s-au folosit de bicicletele galbene la centrul de închiriere de la Facultatea de Construcţii. La Cluj în jur de 3000 de studenţi au închiriat bicicletele studentObike de la centrul de închiriere din Complexul Haşdeu. La Timişoara mai bine de 5000 de studenţi au închiriat şi ei bicicletele galbene de la centrul aflat în Campusul Universităţii de Vest. Nu în ultimul rând la Ploieşti peste 1500 de studenţi s-au folosit de aceste biciclete la Facultatea Petrol şi Gaze.

De la Asociaţia Green Revolution:

studentObike, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta incheierea sezonului 2015, incepand cu data de 27 noiembrie 2015. Multumirile merg catre cei aproape 30.000 de studenti, care au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul intregului an 2015, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul. Numarul mare de utilizatori si implicarea acestora in actiunile organizate in cadrul proiectului demonstreaza interesul de a se reuni intr-o adevarata comunitate a biciclistilor.

studentObike 2015 (4)

Programul studentObike promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

studentObike 2015 (3)

Dupa cinci ani de studentObike, ne bucuram sa constatam ca tot mai multi studenti au inceput sa foloseasca bicicleta in drumurile lor de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare si sa constientizeze ca este o modalitate foarte simpla de a avea grija de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator. Le multumim celor peste 30.000 de utilizatori si ii asteptam plini de energie si anul viitor”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

studentObike 2015 (1)

In cele peste 130 de zile de functionare, centrele studenObike au inregistrat 28.979 de utilizatori. Astfel, in centrele din Bucuresti, localizate in Complex Agronomie – Herastrau, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie, peste 14.000 de studenti au inchiriat bicicletele studentObike. Studentii ieseni au mers la centrul de inchiriere de la Facultatea de Constructii in numar de aproape 5.000 si aproape 3.000 de studenti din Cluj au inchiriat bicicletele galbene de la centrul de inchiriere din Complexul Hasdeu. Peste 5.000 de studenti din Timisoara au inchiriat si ei bicicletele galbene de la centrul aflat in Campusul Universitatii de Vest, iar peste 1.500 de studenti din Ploiesti – Facultatea Petrol si Gaze s-au plimbat cu bicicletele in sezonul 2015.

In anul 2015, centrele “studentObike’’ au putut fi gasite in 5 orase si 7 locatii, dupa cum urmeaza:

  • Bucuresti – Campus Regie – 60 biciclete
  • Bucuresti – Campus Agronomie – 60 biciclete
  • Bucuresti – Campus Politehnica – 40 biciclete
  • Iasi – Campus Tudor Vladimirescu – 60 biciclete
  • Timisoara – Universitatea UVT & Campus Agronomie – 60 biciclete
  • Ploiesti – Campus Universitatea Petrol si Gaze – 40 biciclete
  • Cluj – Campus Hasdeu – 30 biciclete

Studentii au putut folosi bicicletele, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =