Acum citesti
Aradul demarează „unul din cele mai mari proiecte de infrastructură pentru biciclete din țară”

Primăria Municipiului Arad pare a avea gânduri serioase privind cei 122,5 de kilometri de piste de biciclete promiși. Proiectul „Amenajare piste de biciclete în municipiul Arad” vizează îmbunătăţirea accesului cu bicicleta în Arad, a condiţiilor de trafic din oraş, descongestionarea traficului, precum şi asigurarea siguranţei cetăţenilor, a pietonilor şi bicicliştilor pe drumurile publice, iar primarul Gheorghe Falcă este conștient de importanța acestui demers.

piste_biciclete_sibiu
Pistele de biciclete din Sibiu sunt un exemplu de bune practici din domeniul infrastructurii velo

În cadrul acestui proiect se vor amenaja piste pentru biciclete pe o lungime totală de 122,5 km. Pistele vor fi realizate atât pe trotuare, cât şi pe partea carosabilă, urmând să aibă o lăţime cuprinsă între 1,2 şi 2 metri.

„Este unul dintre cele mai mari proiecte de acest fel din ţară. Va fi creată o reţea de piste pentru biciclete, care nu înseamnă că se vor trasa cu vopsea nişte direcţii. Se va pune în practică un studiu de trafic realizat de o companie germană. În perioada execuţiei, pe măsură ce vor fi finalizate pistele, acestea vor fi deschise pentru trafic”, a declarat Gheorghe Falcă, pentru Glasul Aradului, în momentul semnării contractului de finanţare.

Primăria Arad mai are în derulare un proiect pentru construirea unei piste de biciclişti cu o lungime de aproape 15 kilometri, care va lega mai multe cartiere ale oraşului şi va ajunge până la Pădurea Ceala. Investiţia, în valoare de 9 milioane de lei, a început zilele trecute, iar până în toamna acestui an se estimează realizarea unui tronson din acest proiect.

Sursa: Glasul Aradului

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + six =