Acum citesti
Consilier județean participă la protestul bicicliștilor din Suceava

Ieri seară, un grup important de bicicliști a pedalat pe străzile municipiului Suceava cerându-și drepturile la condiții mai sigure de deplasare. Cei care folosesc vehiculul cu două roți în diferite scopuri se plâng de lipsa unei infrastructuri adecvate, dar și de faptul că autoritățile locale ignoră această comunitate cu desăvârșire.

suceava

Înainte de plecare, Cristian Ilie, promotor al sportului pe bicicletă, a declarat pentru NewsBucovina că această acțiune a bicicliștilor, organizată cu acceptul autorităților, este de fapt o plimbare organizată sub egida Masa Critică care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Prin acțiunea organizată joi seara în Suceava, bicicliștii au solicitat respectarea drepturilor în trafic, și în același timp, ei au spus că vor respecta codul rutier și se vor autoeduca în această privință.

Totodată, Irina Liteanu, cea care s-a ocupat de organizarea marșului a specificat faptul că bicicliștii din Suceava se confruntă mereu cu probleme în trafic, fie este vorba de șoferi care le avariază bicicletele, cele mai multe dintre ele cu o valoare de peste 1000 de lei, fie primesc amenzi din partea Poliției din cauză că nu există piste decente pe unde să poată circula. De asemenea, ea a menționat că în trafic, pe biciclete nu se află doar adulți, sunt și copii care au nevoie de mai multă siguranță.

Unul dintre co-organizatori, consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir, venit şi el pe bicicletă, a declarat că îşi doreşte ca în municipiu copii să poată circula în siguranţă pe bicicletă şi să poată ajunge cu bicicleta de acasă la şcoală unde să aibă şi suporţi pentru parcarea bicicletelor.

Sursa text și foto: NewsBucovina

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + 2 =