Acum citesti
Cu bicicleta prin Anzi: 6 luni pe două roți prin 4 țări sud-americane

De-ar fi să alegem un epicentru al cicloturismului românesc, Clubul de Cicloturism Napoca ar fi alegerea noastră, asociația delectând pasionații acestei preocupări cu frecventele evenimente legate de pribegia pe două roți. Joia aceasta, 11 decembrie, este rândul lui Ștefan Roman să prezinte la Casa TIFF din Cluj-Napoca periplul său sud-american din 2002, care l-a purtat peste Munții Anzi.

stefan

Va fi o ilustrare in imagini foto color a unei expeditii cicloturistice desfasurate in America de Sud in cadrul proiectului „Transandina 2002-2003”, totalizand peste 7000 de kilometri pedalati in special in muntii Anzi, strabatand Argentina, Peru, Chile si Bolivia si urcand o impresionanta diferenta de nivel totala. In plus, s-a urcat la altitudini ridicate, ce au necesitat aclimatizare. Dacă însă nu poți ajunge la Cluj-Napoca, poți citi jurnalul călătorului accesând acest link.

Geograful Stefan Roman a studiat si lucrat multi ani in America de Sud si Africa in domeniul dezvoltarii internationale si ne impartaseste nu doar splendori peisagistice si comori ale naturii, ci si valori umane, experiente culturale, cunoasterea si intelegerea unor lumi pe care le percepem ca exotice si indepartate, dar care ne pot deveni mult mai apropiate prin imaginile si vorbele cuiva care le-a trait ani in sir de foarte aproape, activ si ecologic, de pe bicicleta.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =