Acum citesti
De ce a revenit bicicleta la modă?

Cât pe ce să fie nimicită de explozia de autoturisme la care asistăm de câteva decenii, bicicleta și-a croit, din nou, drum în viețile oamenilor. În mare parte un fenomen social, revenirea bicicletei în rândul preferințelor cetățenilor este subiectul filmului independent britanic Bicycle.

bicycle

Frumusețea lung-metrajului constă în faptul că reușește să cuprindă în cele 90 de minute ale sale aspecte esențiale care au privit și privesc bicicleta, în spațiul Marii Britanii. Aici vorbim de începuturile sale, din epoca victoriană, când lumea se afla sub vraja mobilității sporite pe care vehiculul o oferea, dar și de alte repere, precum anii 70, când mai toate guvernele țărilor dezvoltate construiau șosele, drumuri, străzi și autostrăzi. Bicicleta aproape că fusese scoasă complet din peisaj, dar și-a revenit din corzi.

Bicycle mai tratează și aspectul sportului de performanță și, fiind un film britanic, stă de vorbă cu diferite personalități ale ciclismului profesionist, precum Bradley Wiggins, Chris Hoy, Tracy Moseley sau Chris Boardman. Incursiunea în lumea bicicletei se face prin prisma locului pe care aceasta îl ocupă în conștientul colectiv al britanicilor și, în același timp, cartează de unde a plecat aceasta, pe unde a mers, unde se află și încotro se îndreaptă. Mai multe detalii despre film pot fi găsite pe site-ul dedicat.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − two =