Acum citesti
Furt de biciclete în valoare de 600.000 de euro, dejucat de DIICOT Arad

Una din multele contradicții din țara noastră privește bicicleta. Chiar dacă este văzută de mulți oameni ca un substitut mai ieftin al vehiculelor mai scumpe, se pare că atunci când e vorba de făcut bani iliciți dintr-aceasta, mentalitatea e neschimbată. Așadar, mică ar trebui să fie mirarea prilejuită de cea mai recentă acțiune a DIICOT, care în urma unor percheziții în județele Arad, Alba, Botoșani și Suceava a descoperit peste 350 de biciclete furate, în valoare de peste 600.000 de euro. În montajul de mai jos se poate vedea că este vorba de biciclete Scott, unele electrice, alte modele high-end, așadar este posibil ca făptașii să fie țintit în mod direct locul de unde le-au sustras.

Potrivit DIICOT Arad „în cauză există suspiciunea că la începutul lunii martie 2015 numiţii F.Ş., S.O.S., T.P., M.V.E., T.M.A. şi B.B.P., au iniţiat/constituit un grup infracţional organizat la care au aderat/sprijinit numiţii B.M.L., M.C., Ş.V., R.G. şi B.I., având ca obiect comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului, iar în noaptea de 28 spre 29 martie 2015, susnumiţii, în diverse forme de participaţie (autorat/complicitate), mascaţi, prin efracţie şi escaladare au pătruns în incinta depozitului SSG Europe Distribution din localitatea Aubage – Belgia, aparţinând firmei Scott Sports Belgium, de unde au sustras un număr de 371 de biciclete, în valoare totală de 649.102,73 CHF (620.316,97 euro)”.

Procurorii şi poliţiştii au reuşit să recupereze 235 de biciclete din cele 371 furate de grupare. Procurorul Miron Codrin din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Arad explică ce s-a întâmplat cu bicicletele: „O parte din bunuri au fost valorificate pe teritoriul Italiei, un număr de 235 de biciclete au fost duse în ţară spre a fi comercializate. Exclusiv, gruparea şi-a organizat activitatea infracţională pe teritoriul României şi participanţii sunt doar cetăţeni români”. Bicicletele, care valorează până la 3.000 de euro bucata, urmează să fie restituite firmei de la care au fost furate.

La această cauză, DIICOT – Biroul Teritorial Arad a colaborat cu structura similară din Belgia, cu Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad, Serviciul Poliţiei de Frontieră Arad şi Direcţia de Investigaţii şi Protecţie Internă, notează publicația aradon.ro.

Sursa: aradon.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × five =