Acum citesti
Licențe pentru cicliștii amatori din România

Schimbarea prin care trece ciclismul românesc se întâmplă la mai multe niveluri, nu doar al sportivilor de performanţă. În ţările cu ciclism dezvoltat, chiar și ramura dedicată sportivilor recreaționali și amatori este bine reglementată, pentru o coerență cât mai mare în cadrul activității sportive, iar Federația Română de Ciclism mișcă în acest sens. Astfel, oficialii FRC au anunțat pe site-ul oficial posibilitatea emiterii de licențe și pentru cicliștii amatori.

concurs

În secțiunea dedicată acestei chestiuni, FRC precizează că „licența reprezintă documentul care atestă calitatea de ciclist, prin care acesta este inclus în evidențele Uniunii Cicliste Internaționale și ale Federației Române de Ciclism. Cicliștii pot fi atât profesioniști, cât și amatori, fiecare categorie din cele două având un tip propriu de licență. Diferența dintre o licență de amator și una aparținând unui sportiv de performanță este că sportivul de performanță este licențiat în cadrul unei structuri sportive afiliate la FRC (cluburi sau echipe), pe când ciclistul amator poate avea licență și fără a face parte dintr-un club sau o echipă.”

licenta

Pentru eliberarea unei licențe este nevoie, pe lângă taxa de 70 de lei, și de o adeverință din partea persoanei că este aptă de efort fizic, precum și o asigurare de accident valabilă pe minimum un an. De aici decurge și relevanța acestui document, pentru că posesorii licenței pot face dovada unor minime cerințe pentru a participa în siguranță la competițiile de ciclism, fie acestea și de amatori. Cu toate că acest tip de licență nu este nou, fiind introdus undeva prin 2010 pentru prima dată în România, acum este readus în atenție, mai ales că există o mișcare tot mai solidă în ceea ce privește competițiile. Totodată, aceasta poate fi de folos și celor care participă la competiții internaționale, pentru că licența se află sub egida Uniunii Cicliste Internaționale.

Mai multe detalii despre aceasta pot fi găsite pe site-ul Federației Române de Ciclism

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one − one =