Acum citesti
Maratonul Bucegilor și al Transilvaniei susţin educaţia copiilor instituţionalizaţi

Anul acesta bicicliştii şi alergătorii îşi unesc forţele în cadrul Maratonului Transilvaniei şi al Maratonului Bucegilor, pentru a ajuta copiii din centre de plasament să aibă acces la un program educaţional complex, prin care să se dezvolte armonios. La probele sportive Maratonul Transilvaniei şi Maratonul Bucegilor, din cadrul festivalurilor În Transylvania şi Padina Fest, participanţii pot deveni fundraiseri pentru cauza copiilor instituţionalizaţi din sectorul 6. Cu banii strânşi se va crea un parc de biciclete şi se va organiza o tabără la munte pentru copiii care sunt închişi în centre de plasament pe tot parcursul anului. Atât tabără, cât şi cursurile de pedalat, pun accent pe dezvoltarea copiilor, îi ajută să îşi depăşească limitele şi să descopere un mediu diferit.

Proba MTB - platou

Iniţiatorii campaniei sunt tinerii voluntari ai Asociaţiei Lindenfeld, ce luptă prin programul educaţional Ajungem Mari ca aceşti copii să capete încredere în ei şi să îşi formeze abilităţile necesare pentru a se descurca singuri în viaţă. Prin proiectele de predare a diferitelor discipline prin joc şi metode non-formale, prin workshop-uri şi ateliere creative, dar şi prin activităţi socio-recreative, copiii învaţă să relaţioneze, să fie o echipă, să se respecte unii pe alţii şi îşi deschid perspectivele.

Sportivii care participă la cele două maratoane sunt invitaţi să adauge o motivaţie socială efortului lor şi să devină fundraiseri pentru copiii instituţionalizaţi. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe platforma Galantom şi să îşi convingă prietenii să doneze pentru a susţine cauza. Platforma Galantom şi Asociaţia Padina Fest, prin Maratonul Transilvaniei şi Maratonul Bucegilor, împreună cu Smartatletic, încurajează sportivii să devină eroi pentru copiii din centre de plasament şi să treacă linia de finish cu satisfacţia că au adus multă bucurie pe chipurile acestora.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 5 =