Acum citesti
Olanda, trei titluri din patru la CM de Ciclocros, Louisville, S.U.A.

După ninsori, îngheţ, o avertizare de furtună şi niscaiva inundaţii, Campionatele Mondiale de Ciclocros, desfăşurate sâmbătă, 2 februarie, în Louisville, Kentucky au debutat cu dreptul pe pământ american, spre deliciul celor peste 9.000 de spectatori. Olanda a triumfat, adjudecându-şi trei din cele patru titluri, cu o Marianne Vos, în super formă, câştigătoare pentru a cincea oară consecutiv la Elite Feminin. Veteranul Sven Nys a salvat onoarea Belgiei,asigurându-şi al doilea titlu mondial al ilustrei sale cariere.

Considerată singura adversară a lui Marianne, campioană mondială en-titre, americanca Katie Compton, a avut un start slab, retrogadând până pe poziţia a zecea, încă din primul tur. Franţuzoaica Lucie Chainel-Lefevre a câştigat  medalia de bronz, „furând-o”  practic cehoaicei Katarina Nash, care a avut probleme mecanice la mai puţin de 100 de metri de linia de finiş.

În cursa Elitelor Masculine, belgienii au fost luaţi în prima fază prin surprindere atunci când francezul Francis Mourey a atacat, construindu-şi un avantaj de 15 secunde. În turul 5, el a fost prins din urmă de Nys, alături de colegii săi de echipă Vantornout şi Klaas, pentru ca primii doi să se desprindă decisiv.  Clasat pe  locul trei, olandezul Van der Haar nu a putut să facă faţă atacului belgian, dar prin medalia obţinută a reuşit să se pună în calea unui podium complet colorat în culorile Belgiei.

„Anul trecut spuneam că nu voi mai concura, acum devin campion mondial, în Statele Unite. Fanii americani m-au ajutat, motivându-mă enorm. Le mulţumesc familiei, prietenilor, federaţiei naţionale de ciclism, toţi au fost alături de mine. Acum pot spune că mi-am încununat cariera”, a  declarat fericitul Sven Nys.

În cursele de Juniori şi Under 23 Masculin, Olanda a tăiat în carne vie, prin victoriile lui  Mathieu van der Poel -fiul legendarului Adri van der Poel -şi respectiv Mike Teunissen, care a reuşit cu succes să îşi revină în urma unei căzături pentru a-şi învinge rivalii belgieni.

via: uci.ch, sursa foto: Facebook Louisville 2013

Vezi Comentariu (1)
  • am vazut si eu live, prima jumate de ora, dar am schimbat …ma dureau pe mine salele si aveam noroi intre dinti :)))))
    bunnyhopurile erau super !!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =