Acum citesti
Primă ediție memorabilă a Maratonului Gilău

În acest weekend a avut loc prima ediție a Maratonului Gilău, foarte așteptat nu numai pentru peisajele superbe, ci și pentru că această ediție a coincis cu Campionatele Nationale MTB XCM. Evenimentul a fost găzduit de Castelul de la Gilău, de unde s-a dat startul competiției, unde s-au aliniat peste 400 de participanți, cu mic cu mare, deoarece au existat mai multe categorii de vârstă și mai multe trasee, pe gustul, pregătirea și vârsta fiecăruia.

maraton_gilau_2013

Foto: Antonia Purle

Castelul datat din secolele XII-XIII este situat în mijlocul unui parc natural de aproximativ 15 hectare și s-a ridicat pe locul unei foste cetăți medievale, care se suprapune, la rândul ei, peste castrul roman care străjuia Napoca. Chiar dacă zilele trecute au auds ploi abundente, în ziua concursului vremea a ținut cu concurenții, care s-au bucurat de o zi plăcută de toamnă și de o atmosferă de excepție. La final au fost premiați atât câștigătorii fiecărei categorii, cât și câștigătorii Campionatelor Naționale de MTB XCM, aceștia din urmă fiind sportivi licențiați la Federația Română de Ciclism.

Câștigătorul absolut al Maratonului a fost maghiarul Marton Blazso, care a terminat cursa de 80 de km în 03:32:04, urmat de Madaras Attila pe locul doi cu timpul de 03:45:35 și de Dobai Robert pe locul 3, cu timpul de 03:46:42.

Câștigătorul Campionatelor Naționale la categoria Elite a fost Kelemen Arpad, urmat de Elisei Miron și Oprea Tudor pe locul 3. La categoria U23 podiumul a fost alcătuit din Sdrăila Ionuț pe cea mai înaltă treaptă, urmat de Popovici Georgian pe 2 și de Oprea Lucian Marius pe locul 3. Titlul de campioană națională la categoria feminin a fost obținut de Piringer Beata.

Un scurt rezumat al întrecerilor rezervate juniorilor arată astfel. La Masculin Licențiati locul 1 a fost ocupat de Dima Emil, urmat de Andrei Barbu Nicola, pe când la Amatori Juniori, Crișan Dan Mircea a obținut victoria, urmat de Seliceanu Marcel și de Damian Călin. La Feminin Licențiate Gyurka Zsuzsu s-a impus, iar locul 2 a revenit sportivei Lazăr Alexandra-Iuliana. Dezso Melinda s-a clasat pe locul 1 la Amatori Feminin 19-29, urmată de Dîrlea Ioana Alexandra și de Hilbert Suzanne.

Organziatorii doresc să aducă mulțumiri tuturor participanților, voluntarilor, dar și sponsorilor: Arobs, Profinox, Maratonic, Pralina, Piera, Napolact, Ramex, Hervis, Actioncam, Portbagaje auto, Angelli, partenerilor nostri Primaria Cluj, Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, Jandarmeria Cluj, Imprezzio Golbal, Infinity Trophy, Artsof, și colaboratorilor: Shanghai, Apetit Catering, Pensiunea Cluj, Maros Bike, Maletz, Radioamatori, Efect.

Multumirile merg de asemenea și la partenerii media Radio România Cluj, TVR Cluj, Szabadsag, Insport.ro, Freerider.ro, Ciclism.ro, Zile și Nopți și nu în ultimul rând celor care pun la dispoziție mașina oficială, Autoworld.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − nineteen =