Acum citesti
Primele imagini şi informaţii despre Dynafit TLT7

Naa-kommer-TLT-7_ordinary_1200Dynafit TLT5 şi modelul puţin îmbunătăţit TLT6 au fost probabil cel mai reuşit clăpar de schi de tură din istorie. Inovaţiile tehnice, modul de mers care te face să te simţi în pantofi de alergare, greutatea redusă, funcţionalitatea mare, toate au fost un mare pas înainte la momentul lansării. Este evident că vremea unui TLT7 nu avea cum să întârzie prea mult şi era clar de asemenea că de data asta vom vedea îmbunătăţiri majore.

Cei de la Wildsnow, cel mai cunoscut site de informaţii din domeniul schiului de tură şi de freeride, au prezentat zilele acestea primele imagini cu noul TLT7, ce va fi pus în vânzare pentru sezonul viitor 2016/2017…

WildsnowEdit-1-of-1În imaginile existente este prezentat modelul TLT7 Performance, cu componente din carbon. Acesta va avea o greutate de 1010 g. Forma vârfului clăparului a fost mult îmbunătăţită, numele acestuia fiind „Speed Nose”. Pentru îmbunătăţirea modului de mers, inserţiile din vârful clăparului au fost mutate ceva mai în spate, astfel obţinându-se un mod de mers mai natural. În schimb, pare evident că nu se mai pot folosi colțari automați, vârful nemaiavând nicio proeminență. Iar de data asta clar nu vor mai putea fi folosiți cu legături cu prindere clasică (teoretic nici TLT5/6 nu puteau, dar practic mergeau).

Cea mai mare modificare structurala este însă sistemul de închidere. Chiar dacă s-au păstrat cele două bucle principale, bucla inferioară se deschide acum cu ajutorul unui cablu care este acţionat tot de bucla superioară. Astfel, cu o singură mişcare, la trecerea în modul de mers, se deblochează articulaţia, se desface clapeta de sus şi acum se lărgeşte şi cablul clapetei inferioare. Acest lucru va îmbunătăţi considerabil confortul la mers. Denumirea noului sistem este Ultra Lock 3.0

WildsnowEdit-1-of-1-3Inserţiile din faţă au fost reproiectate, ele fiind îmbunătăţite faţă de cele anterioare, fiind schimbată forma şanţului care permite ghidarea pinilor în locaţia lor, sistemul avînd denumirea „Masterstep Insert”. Mecanismul anterior era foarte eficient, aşa că putem doar bănui că acesta va fi şi mai bun.

tlt-7Clăparul va avea cu siguranţă varianta clasică, probabil cu două tipuri de ciorap interior, ca şi modelul actual TLT6, iar ca greutate va fi probabil mai uşor cu până la 50 g. Urmează modelul mai uşor şi mai rigid din carbon Performance. În plus, va mai exista şi un model în serie limitată Carbonio, care va face parte dintr-un pachet complet împreună cu un model de schiuri cu 88 mm în talie şi o jachetă de puf. Acest pachet va fi disponibil doar în locaţii selecţionate. În imaginea de la începutul articolului avem mai mult ca sigur de la stânga la dreapta varianta feminină, varianta Performance şi varianta simplă Mountain.

Din păcate nu ştim încă dacă au construit corpul clăparului ceva mai larg în zona mediană, aceasta fiind principala problemă la vechii TLT5 şi 6.

Aşteptăm cu nerăbdare informaţii complete cu privire la toată gama TLT7 şi mai ales preţurile oficiale şi data lansării pe piaţă. Vom reveni cu siguranţă imediat ce vom dispune de aceste informaţii.

Sursa: wildsnow.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − eight =